протест парламент Великобритания

Последователи на духовния метод Фалун Гонг продължават да бъдат преследвани и изпращани в китайски затвори след формални съдебни процеси. Властите в Китай ги подлагат на репресии, за да ги принудят да се откажат от духовните си убеждения.

Фан Джънжун, 64 г. и Джан Джунхуа, 50 г., са изправени пред Районния съд в град Суейнин, провинция Съчуан, на 14 октомври 2016 г. Двете жени били въведени в съдебната зала, оковани в белезници и били във видимо лошо здравословно състояние. По време на процеса ги защитавал адвокат от Пекин.

Прокурорът попитал Фан дали е извършвала престъпления в миналото и дали е била затваряна в трудово-изправителен лагер. Тя отговорила, че са я затваряли незаконно в трудов лагер два пъти: първият път за две години, вторият път за една година и три месеца. И добавила: "Там ме измъчваха жестоко."

Адвокатът пледирал, че отменянето на трудово-изправителните лагери в Китай през 2013 г. е доказателство, че тази система е порочна. Между 200 000 и 2 милиона последователи на Фалун Гонг са държани в центрове за задържане и трудови лагери в Китай.

Прокурорът обвинил Фан в "използване на култ за подриване и саботаж на правоприлагащите органи" по член 300 от Наказателния кодекс. Това е стандартен член, по който китайските съдилища лишават от свобода привърженици на Фалун Гонг, в изпълнение на кампанията за унищожаване на духовната практика, инициирана през 1999 г. от китайската комунистическа партия.

Адвокатът на Фан се аргументирал, че Конституцията на Китай предоставя на своите граждани правото на свобода на убежденията и вярата, и че да практикуваш Фалун Гонг е законно в Китай.

В хода на делото, Фан и още трима практикуващи Фалун Гонг, призовани като свидетели, разказали за ползите от практикуване на Фалун Гонг - по-добро здраве и намален стрес.

Съдебното заседание продължило над три часа и завършило без присъда.

Практиката за усъвършенстване на съзнанието и тялото, Фалун Дафа, се практикува свободно в над 114 държави по света, но в родината си, Китай, е подложена на репресии.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies