световна карта Китай

Съпругът и синът на Су от град Гуейян, Китай, били в неизвестност 16 месеца, след като ги арестували. През декември 2016 г. Су с ужас научила, че двамата ѝ най-близки хора са осъдени на седем години лишаване от свобода в затвора Дудзюн.

Съпругът на Су, Ян Хоуцюен, подал съдебен иск срещу бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин, инициирал преследването на духовния метод Фалун Дафа през 1999 г. Заради този съдебен иск, китайските власти следели семейството на Су, и по-късно арестували двамата съпрузи.

Ян, Су и техният син, който не практикува Фалун Дафа, посрещали гости в дома си на 14 юли 2015 г., когато полицаи почукали на вратата им. След като не отворили вратата, полицаите нахлули незаконно в дома им, арестували ги и претърсили всичките им вещи.

Су била освободена през октомври 2015 г. под гаранция, и от тогава няма информация къде са съпругът и синът ѝ.

Полицията отказала на Су свиждания със съпруга и сина ѝ, докато все още били в местен център за задържане. Тя се опитала отново да ги посети през декември 2016 г., но узнала, че месец по-рано, на 22 ноември, са ги преместили в затвора Дудзюн.

Властите отказали да ѝ съобщят подробности. С големи усилия Су узнала, че близките ѝ са получили затворнически присъди.

Су не разполага с информация кога е било проведено съдебното заседание по делото на мъжа и сина ѝ, и кога е произнесена присъдата. До момента не ѝ позволяват да ги посети в затвора.

 


 

Този уебсайт използва cookies