плакат Дзилин Китай

Банери и плакати с текстове, изобличаващи преследването на мирната духовна практика Фалун Гонг от китайската комунистическа партия и разказващи за опитите бившият държавен и партиен лидер, Дзян Дзъмин, да бъде изправен на съд, продължават да се появяват на главни пътища, кръстовища и други обществени места в различни части на провинциите Дзилин, Ляонин, Хъбей, Хубей и Шандун.

Банери с текстове за подвеждане на Дзян Дзъмин под съдебна отговорност стават все по-популярни след май 2015 г., когато нова съдебна реформа задължи съдилищата и прокуратурата в Китай да разглеждат жалби на граждани.

От тогава насам, стотици хиляди жалби са заведени във Върховния съд и Народната прокуратура на Китай от последователи на Фалун Гонг и техни близки. Жалбите срещу Дзян Дзъмин са за иницииране и провеждане на репресии срещу последователи на Фалун Гонг, и по-специално неправомерен арест, изтезания, лишаване от свобода, лишаване от конституционно право на свобода на убежденията, злоупотреба с власт и много други престъпления.

Фалун Гонг става публично достояние в Китай през 1992 г. и добива огромна популярност заради благотворния си ефект върху здравето и морала на хората. Бившият лидер, Дзян Дзъмин, възприема широкото разпространение на практиката като заплаха за властта на партията и на 20 юли 1999 г. издава еднолична заповед за елиминиране на Фалун Гонг. От 17 години насам, последователите на Фалун Гонг биват арестувани, измъчвани и дори убивани.

За да отговорят на жестокото и несправедливо преследване по мирен начин, последователите на Фалун Гонг в Китай търсят начини да информират обществото за ползите от Фалун Гонг и изобличат репресиите, на които са подложени те и техни съграждани. Един от начините да привлекат вниманието на обществеността е да окачват знамена и банери на обществени места.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies