преследване мъчения изтезания Китай

Китайка разкри, че е била инжектирана с неизвестни вещества, докато е затвор, заради своите убеждения. Тя оцелява, но нейна близка, подложена на същата инжекция, умира.

Двете жени, Би Юнпин и Ян Сиухуа, са държани в затвор в провинция Хъйлундзян заради това, че практикуват Фалун Гонг, форма на традиционна китайска медитация и духовна практика. Информацията е публикувана на 2 февруари 2017 г. от Minghui.org, официален източник на новини за Фалун Гонг.

От юли 1999 г., Фалун Гонг е преследван от китайската комунистическа партия. Според доклад от 2016 г. на бившия канадски депутат Дейвид Килгор и правозащитен адвокат Дейвид Матас, до 1,5 милиона последователи на Фалун Гонг може да са били убити с цел продажба на органите им, през последните 15 години. Докладът разглежда подробно болничната система в Китай, в която отнемат жизненоважни органи от последователи на Фалун Гонг, често без упойка, и убиват жертвите в процеса.

Информацията от Minghui цитира Ян, според която Би е инжектирана с неизвестно вещество, в резултат на което получила сърдечен пристъп, и я изнесли от стаята.

Когато Ян е освободена няколко години по-късно, тя научава, че Би е починала в деня, в който ѝ приложили инжекцията.

Докато е в затвора, Ян е държана в изолация, защото "не се отказвала от убежденията си". Жената обявява гладна стачка в знак на протест, след което надзиратели я завързват за легло и ѝ инжектират "розова течност" със спринцовка.

Надзирателите твърдят, че течността уврежда нервната система и се използва специално за изтезание на последователи на Фалун Гонг.

След инжекцията, Ян веднага чувства силно неразположение, усеща тялото си много тежко, а кожата си вяла и отпусната, пише още Minghui.org.

Директорът на болница в затвора не се смущава от случилото си и казва пред Ян: "Би Юнпин умря заради това, което ѝ инжектирах. Какво от това?"

В дните около Китайската Нова година (28 януари 2017 г.), в град Харбин, провинция Хъйлундзян, са арестувани 49 последователи на Фалун Гонг, според друг доклад на Minghui.org.

Дзян Дзъмин, бивш лидер на китайската комунистическа партия, взел властта след масовите убийства на студенти на площад Тиенанмън, нарежда преследването на Фалун Гонг на 20 юли 1999 г. Като доказателство, че духовната практика заплашва стабилността на партийното управление, Дзян посочва мирен апел на 10 000 последователи в Пекин, състоял се през април 1999 г. По данни на китайското правителство, преди начало на преследването, между 70 и 100 милиона китайци практикуват Фалун Гонг.

 


 

Този уебсайт използва cookies