подписи петиция Китай

Джан Гуейхуан от град Хулудао, югозападната китайска провинция Ляонин, е арестувана два пъти през юли 2017 г. за следване принципите на духовната практика Фалун Гонг.

Фалун Гонг е преследвана от 1999 г. насам от комунистическата партия в Китай, заради огромната си популярност.

Полицаи задържат Джан на местен пазар, на 14 юли 2017 г. Освобождават я три дни по-късно, под гаранция.

След две седмици, на 28 юли 2017 г., полицаи нахлуват в апартамента на майката на Джан, и арестуват жената отново. Отвеждат я в център за задържане в Хулудао. Общинският съд в град Синчън провежда заседание по делото на Джан на 8 септември 2017 г.

Джан Гуейхуан е уважавана сред съгражданите си, тъй като често им помага. След втория арест, над 300 нейни съседи, познати и роднини, подписват петиция с призив за нейното освобождаване.

В началото на репресиите срещу Фалун Гонг в Китай, хората не смеят да подкрепят неговите последователи, страхувайки се от реакцията на властите или бидейки подведени от клеветническата пропаганда, разпространявана повсеместно в държавните медии.

Но през последните няколко години, много китайци се уверяват лично, че Фалун Гонг е нещо добро и все повече се застъпват за негови последователи, които са подлагани на жестоки мъчения, осъждани на дълги затворнически присъди или дори убивани с цел продажба на органите им.

Преди Джан да започне да практикува Фалун Гонг, страда от сериозни проблеми със стомаха. Лекарствата не ѝ донасят облекчение. Има раздразнителен и несдържан нрав, и постоянно се кара със съпруга си.

След като започва да практикува Фалун Гонг през 2002 г., болките в стомаха изчезват. Вместо да се кара с роднините, започва да се грижи за тях. Дълги години приготвя храна за свекъра си, който е на специална диета, и се грижи за свекърва си, когато лежи в болница.

Свекърът често споделя с хората, че Джан се отнася с него като към свой собствен баща.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies