карта на Китай

След като е освободена от затвора през 2012 г., жена от окръг Шаоян, югозападната китайска провинция Хунан, заболява от левкемия. Не успява да оздравее и умира на 27 юни 2017 г.

Уан Усиу е арестувана на 18 април 2009 г., тъй като практикува Фалун Гонг, духовна практика, преследвана от комунистическия режим в Китай от 1999 г. насам.

По заповед на полицията, надзиратели в местния център за задържане ѝ нанасят жестоки побои.

Когато съпругът на Уан протестира срещу жестокото отношение, охранителите отричат да са извършвали престъпни действия.

Уан е изправена пред съда на 25 ноември 2009 г., а през следващата 2010 г. я осъждат на три години затвор. Местят я в женския затвор в Хунан на 8 юли 2010 г. След два месеца синът на Уан отива в затвора да я види, но от затвора му отказват свиждане.

Надзирателите редовно измъчват Уан. В резултат на побоите, стъпалата на краката ѝ се подуват толкова, че се налага да носи три номера по-големи обувки.

Когато я освобождават през 2012 г., роднините я водят в болница за медицински изследвания. Лекарите ѝ поставят диагноза левкемия и ѝ дават още един месец живот.

Уан получава вагинално кръвотечение на 26 юни 2017 г. и умира на следващия ден.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies