провинция Хубей Китай репресии

Базираният в САЩ уебсайт Minghui.org продължава да съобщава ежедневно за нови случаи на репресии срещу последователи на духовната практика Фалун Гонг в комунистически Китай.

По-долу са пет случая от провинциите Хъйлундзян и Хъбей, документирани в началото на 2018 г.

Провинция Хъйлундзян

Докато пътува към дома, за да празнува китайската Нова година със семейството си, Джан Дзинся е арестувана във влака на 1 февруари 2018 г. След като проверяват личните ѝ документи на жп гарата в Мудандзян, провинция Хъйлундзян, полицаи претърсват багажа ѝ и изземат книги за Фалун Гонг.

Джан е държана в арест в продължение на 15 дена, а в последствие посреща Китайската Нова година в център за задържане, където я държат от 16 февруари до 2 март.

Задържането на Джан е тежък удар за тежко болния ѝ и възрастен баща, който току-що е изписан от болница, за да отпразнува Нова година със семейството си. Заради тревогите и страха за дъщеря му, здравето му се влошава. Цялото семейство изпада в отчаяние.

Цай Уейхуа, също последовател на Фалун Гонг от провинция Хъйлундзян, е арестувана на 6 февруари 2018 г. на жп гарата в Харбин (столица на провинция Хъйлундзян), тъй като личните ѝ данни фигурират в черен списък с имената на поддръжници на духовния метод.

Оттогава Цай е в център за задържане номер 2 в Харбин и е подлагана на физическо насилие. Арестуването и задържането ѝ са неочакван удар за цялото ѝ семейство.

70-годишният Джан Чинсян е арестуван три дена преди китайската Нова година, на 12 февруари 2018 г. Не го пускат в продължение на пет дена, и така той също посреща празника в център за задържане.

Провинция Хъбей

Лиу Дзиенжун и Джан Сяонун от град Хъншуей, провинция Хъбей, са арестувани на 1 януари 2018 г., докато разговарят за преследването на Фалун Гонг със земеделски производители на местен пазар.

Полицаи претърсват домовете на двамата мъже и конфискуват вещи, свързани с Фалун Гонг. Лиу и Джан са освободени, след ги принуждават да подпишат заявления, че се отказват от Фалун Гонг.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies