преследване репресии Фалун Гонг Китай

През ноември 2018 г. в Китай, 486 последователи на духовната практика Фалун Гонг са били арестувани, а други 103 подложени на тормоз, заради отказ да се откажат от убежденията си.

Данните са от доклад на уебсайта Минхуей, официален световен източник на новини за Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа.

Фалун Гонг е преследван от китайския комунистически режим от 1999 г. насам заради огромната си популярност, която е считана от комунистическата партия за заплаха за официалната власт.

Арестуват отново жена, въпреки счупена бедрена кост

Ян Цисин, 73 г., от град Хъншуей, провинция Хъбей, е арестувана на 9 май 2017 г. заради разлепване на плакати с надпис "Фалун Дафа е добро".

Докато е в ареста, Ян е бита, в резултат на което получава фрактура на бедрената кост. Тъй като не може да се грижи за себе си, полицаите я освобождават под парична гаранция, съгласно съдебно решение от ноември 2017 г.

Преди да успее да се възстанови напълно, полицаи я арестуват отново в дома ѝ, на 1 ноември 2018 г. Натикват я в полицейска кола и отвеждат в градския център за задържане в Хъншуей.

Обясняват ѝ, че заповедта за ареста е издадена от съдия Джан Ин от Районния съд в Таочън.

Сега Ян е изправена пред риска отново да бъде лишена от свобода.

Упояват и тормозят жена от провинция Хубей

Тао Сиджън, 60 г., от провинция Хубей, е преместена на 14 септември 2018 г. в център за промиване на съзнанието в Банцяо, два месеца преди да изтече четиригодишната ѝ затворническа присъда. Там често ѝ нанасят побой, упояват я и лишават от сън, заради отказа ѝ да се отрече от убежденията си и да спре да практикува Фалун Гонг.

На 14 ноември 2018 г. я освобождават: немощна, с опадали зъби, трудно придвижваща се и с помрачен разсъдък.

Въпреки това, полицията продължава да я тормози: принуждава сина ѝ да я държи под наблюдение и да не ѝ позволява да напуска дома си.

Малтретират жена от провинция Гансу след изписване от болница

Гуо Цюнин, 60 г., от град Дзинчан, провинция Гансу, е задържана и изтезавана многократно заради отказ да се откаже от Фалун Гонг. В резултат на това, здравето ѝ е влошено и не може да се възстанови години след освобождаването ѝ.

Неотдавна Гуо влиза в болница за лечение. Скоро след като я изписват, полицаи идват в дома ѝ, за да я тормозят.

На 21 ноември 2018 г. сутринта, от полицията се обаждат на сина на Гуо и му нареждат да иде в дома на майка си. Когато пристига, полицаите вече са там и го принуждават да отключи вратата.

Провеждат тричасов обиск пред очите на все още прикованата на легло Гуо. Конфискуват всички вещи, свързани с Фалун Гонг, като книги, листовки и други.

Казват, че действат по сигнал, според който Гуо разпространявала книги за Фалун Гонг. Принуждават жената да подпише доклад за разпит, като поставят насила отпечатък от палеца ѝ върху документа.

Полицаи от Ханджоу тормозят жителка на град Харбин

Уан Южун от град Харбин, провинция Хъйлундзян, е арестувана през юни 2017 г., докато гостува на сина си в Ханджоу, провинция Джъдзян. Причина за ареста е, че поставила на обществено място плакат с надпис "Фалун Дафа е добро".

Освобождават Уан на 20 юли, след 30-дневно лишаване от свобода.

Но на 16 януари и 3 юни 2018 г. полицаи от Ханджоу пропътуват по 2400 км до Харбин, за да я арестуват отново.

Уан се принуждава да напусне дома си и да живее в нелегалност. Въпреки това на 22 ноември полицаите се връщат трети път, за да я търсят.

Когато съпругът на Уан обвинява полицията в тормоз на семейството му, един от полицаите признава, че използват тези пътувания за отдих по време на работа.

Източник: http://en.minghui.org/html/articles/2018/12/11/173585.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies