топ новини Фалун Дафа 2019

През 2019 г. се навършиха 20 години преследване на Фалун Гонг: най-голямата група хора в света, подложени на системни и жестоки репресии.

Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа) е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение и пет медитативни упражнения.

Заради научнодоказания положителен ефект върху морала и здравето, Фалун Гонг става най-масовото социално явление в Китай през 90-те години на 20-и век. Между 70 и 100 милиона души (6-8% от китайското население) практикуват Фалун Гонг през 1999 г., по данни на китайското правителство.

1. България отбеляза 20 години преследване на Фалун Гонг

На 20 юли 1999 г. бившият китайски лидер Дзян Дзъмин еднолично заповяда Фалун Гонг да бъде изличен от страната, и впрегна ресурсите на Китай в тормоз и убийства на 100 милиона мирни граждани.

В над 100 държави по света, включително България, се проведоха събития, които призоваха за прекратяване на репресиите.

За спиране на 20-годишно преследване призоваха пред посолството на Китай в София

Прессъобщение: Събития в България по повод 20 години преследване на Фалун Гонг в комунистически Китай

2. Сърбия за втори път депортира български последовател на Фалун Гонг

Българска служителка в държавната администрация и последователка на Фалун Гонг беше задържана за 10 часа и след това депортирана на 27 септември от летище "Никола Тесла" в Белград. Тя е една от седмината ни съграждани, държани три денонощия в лагер за чужденци в Белград в края на 2014 г., по време на посещението на китайския премиер Ли Къцян за участие в третата среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай.

Инцидентът повдига тревожни въпроси за финансовото и политическо влияние на комунистически Китай в съседна Сърбия, първенец по привлечени китайски инвестиции на Балканите за 2019 г.

Прессъобщение: Сърбия за втори път задържа и депортира български гражданин и последовател на Фалун Гонг

Сръбските власти депортираха български служител в държавната администрация заради подкрепа на човешките права в Китай

3. Международен трибунал потвърди Фалун Гонг за най-големите жертви на убийства за органи в Китай

Отне 20 години светът да разследва и потвърди случващото се с Фалун Гонг в Китай. Миналия юни световните медии масово отразиха заключението на международен трибунал в Лондон, според който последователи на Фалун Гонг са най-големите жертви на насилствено отнемане на органи в държавни китайски болници, оценявайки броя на жертвите на 1,5 милиона души за периода 2000-2016 г.

Прессъобщение: Китай убива Фалун Гонг за органи - Международен трибунал и публикации в световните медии

4. Европа взе правни мерки срещу убийствата за органи в Китай

Реакциите на разкритията за насилственото отнемане на органи не закъсняха: Белгия и Великобритания се заеха да противодействат на този нов вид геноцид със силата на закона.

Израел, Испания, Италия, Норвегия и Тайван вече имат закони, които ограничават достъпа на своите граждани до присаждане на органи в китайски болници.

Белгийският парламент прокара законопроект със санкции срещу трафика на органи

Нов законопроект ще спира гражданите на Великобритания от трансплантационен туризъм

5. Американският президент Доналд Тръмп подкрепи Фалун Гонг

Американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация поканиха на официални срещи последовател на Фалун Гонг и обявиха визови санкции срещу китайски държавни служители и технологични компании.

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с последовател на Фалун Гонг (видео)

САЩ подготвят нови санкции срещу китайския партиен елит

Китайски държавни лица за черен списък дадоха на Държавния департамент на САЩ


 

Този уебсайт използва cookies