книга Джуан Фалун Китай

През януари 2020 г. се навършват 25 години от първото издание на книгата "Джуан Фалун", цялостната философия на духовната практика Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг.

На 4 януари 1995 г. в китайската столица Пекин се провежда празнична церемония по издаването на "Джуан Фалун": преработен вариант на девет лекции, които авторът, г-н Ли Хонгджъ, изнася в продължение на три години из цял Китай, след като публично представя Фалун Дафа в родния си град Чанчун през 1992 г.

"Джуан Фалун" в превод от китайски език означава "Завъртане колелото на Закона". В малко повече от 300 страници, два пъти номинираният за Нобеловата награда за мир г-н Ли разкрива същността на характеристиката на Вселената: Истинност-Доброта-Търпение, произхода на космоса, Земята и човешкото тяло.

Следвайки принципите на Фалун Дафа и изпълнявайки петте медитативни упражнения, човек подобрява нравствения си характер, успокоява съзнанието си, освобождава се от заболявания и хармонизира отношенията с останалите. Постепенно развива духовната си същност и способността си за просветление на високи нива.

Книгата говори още за съвременните методи за лечение и укрепване на здравето; обяснява с какво Фалун Дафа се отличава от тях и от останалите цигун и йога практики. Любопитни са обясненията за кармата и как тя е свързана със страданията и болестите на съвременния човек; за привързаностите, които ни карат да страдаме; за яденето на месо; за разликата между будизъм и Буда школа и много други.

"Джуан Фалун" става бестселър в Китай през 90-те години на миналия век заради лавинообразното разпространение на Фалун Дафа. Между 70 и 100 милиона китайци започват да практикуват, по данни на китайското правителство. Фалун Дафа се превръща в най-масовото социално явление в източната държава.

През последните две десетилетия и половина, "Джуан Фалун" е преведена на над 40 езика и се разпространява в над 100 страни по света.

В България книгата има три издания: първото излиза през 2005 г. ("Гуторанов & Син"), второто през 2013 г. ("Сиела") и третото през 2018 г. ("Сиела").

Третото преработено издание на книгата на български език е налично в книжарниците из цялата страна.

Електронният формат на книгата може да се свали безплатно от falundafa.org.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies