филм, Свободен Китай: Смелостта да повярваш

След десетки международни награди и над 1000 прожекции в 26 държави, включително в България, телевизия NTD и продуцентска къща World2Be Productions започват излъчване на документалния филм "Свободен Китай: Смелостта да повярваш" в Интенет (онлайн стрийминг) на 3 февруари 2015 г.

Документалната лента ще бъде налична онлайн за закупуване и наемане за потребителите в САЩ, Канада, Тайван, Хонконг, Израел и републики от бившия Съветски съюз.

Филмът направи своя дебют в континентален Китай по сателит и в Интернет в 21 часа Пекинско време, на 23 февруари т.г., Световният ден на свободата.

Лентата разкрива историите на бившия член на китайската комунистическа партия Дженифър и на американския бизнесмен от китайски произход Чарлс.

Двамата са последователи на мирната духовна практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг, която е преследвана от китайския комунистически режим от 15 години насам заради огромната ѝ популярност.

Филмът пресъздава реалността на широкомащабно нарушаване на човешките права в Китай, и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация.

През 2013 г., филмът участва в надпреварата за номинации за наградите "Оскар" в категорията за най-добър саундтрак и най-добър документален филм.

Филмовите критици оценяват високо документалната лента. Карен Къри, бивш директор на новинарската емисия на CNN окачестви филма като "изключително вълнуващ".

Според Дейвид ДеВит от Ню Йорк Таймс, сценарият на "Свободен Китай" е "зашеметяващо силен".

Кампанията HelpFreeChina.com

Интернет премиерата на филма бележи и старта на кампанията "Да помогнем за свободен Китай" (HelpFreeChina.com). Нейната мисия е да информира обществеността за важността на основните теми, засегнати в "Свободен Китай": продължаващото насилствено отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг и технологията, пробиваща цензурата на Великата китайска Интернет стена (Great Internet Firewall). Тази Интернет технология е донесла повече свобода на 1.3 милиарда континентални китайци.

Кампанията бе ознаменувана с пускането във Фейсбук и Ютюб на ново анимационно видео със заглавие "Топ 5 смъртносни факти за Произведено в Китай & Да съборим Интернет стената в Китай" (Top 5 Deadly Facts About Made in China & the Tear Down the Internet Firewall of China).

Анимационният филм може да се гледа онлайн и през цифровата дистрибуторска платформа Yekra. Тя представлява видео плеър, който може да бъде вграден във всеки уебсайт.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies