Корона вирус

За пръв път от началото на епидемията с коронавирус, здравната комисия на Китай обяви на 19 март 2020 г., че в цялата страна няма нови случаи на зараза.

Но китайци описват различна действителност.

В Ухан, епицентъра на епидемията, граждани са станали свидетели на дълги опашки от чакащи пред болници и изграждане на нови болнични постройки за настаняване на болни пациенти.

Междувременно, нетизени казват, че не вярват на твърденията на китайския режим.

ККП вирусът, както е още известен новият коронавирус, се появи за пръв път в Ухан през декември 2019 г.

Медията "Епок Таймс" нарича коронавируса, който причинява болестта COVID-19, "ККП вирус", защото прикриването на информация и нехайството от страна на китайската комунистическа партия позволиха вирусът да се разпространи из цял Китай и да предизвика глобална пандемия.

Болници

Във видео, публикувано в социалните мрежи на 19 март, китаец показва Уханската обединена болница, една от 46 предназначени за лечение на COVID-19 учреждения, и опашката чакащи пред нея. "Вижте! Хората се редят пред инфекциозното отделение на Уханската обединена болница", казва човекът. "Епок Таймс" потвърди, че кадрите са заснети пред тази болница.

Вижда се как над 30 души чакат на опашка, пазейки безопасно разстояние помежду си. Охранители на болницата стоят наблизо, облечени в предпазни костюми и с маски N95.

Стоящите на опашката носят маски, някои са в хирургични престилки и найлонови дъждобрани, типични за началото на епидемията.

Междувременно, У, жител на близкия град Хуанган, нададе вик за помощ. Той казва, че в никоя болница в Хуанган или Ухан не могат да го прегледат, тъй като всички отделения са пълни с болни от вируса.

Дъщерята на У каза пред "Епок Таймс" в телефонно интервю: "Обадих се на лекари в Ухан. Казаха, че баща ми може да има бъбречен тумор, но че не могат да го приемат. ... Болниците са пълни с болни от коронавируса."

Нови болнични сгради

На 19 март, строителен работник публикува видео за нова временна болница, която се намира на стадион в покрайнините на Ухан.

"Още една вечер и ще сме почти готови", казва човекът. "Скоро новата временна болница ще бъде в действие."

Ли, гражданин на Ухан, каза пред "Епок Таймс", че властите неотдавна са обособили изолаторни станции из града: те са типично в сградите на университети и се използват за карантина на болни от коронавируса.

"След като 14 временни болници затвориха на 10 март, бяха обособени 300 изолаторни станции. Явно те са новият вид импровизирани болници", каза още Ли.

По същото време, когато китайскикят лидер Си Дзинпин посети Ухан за пръв път след избухването на епидемията, властите затвориха временните полеви болници, твърдейки, че повече няма нужда от тях.

Ли разкри, че на много хора не е поставена диагноза и те са под домашна карантина. "Доколкото знам, всяка жилищна сграда в район Дзян'ан в Ухан, има заразени. Наредено им е да останат вкъщи."

Джан, също от Ухан, вярва, че епидемията е много по-сериозна, отколкото властите признават.

"Ако положението не е критично, правителството щеше да ни позволи да се върнем на работа. Но всички пътища са все още блокирани и фирмите не са възобновили дейност в Ухан", каза Джан в телефонно интервю от 17 март.

От края на януари, Ухан е затворен. С цел да се предотврати разпространението на вируса, са затворени офисите и общественият транспорт, забранено е пътуването и са отменени обществените събития.

С изключение на Синдзян и Гуейджоу — две отдалечени китайски провинции, които неотдавна отвориха училища заради входящи изпити — всички училища в останалите провинции и региони са затворени.
Учебните заведения в Китай са затворени от китайската Нова година насам. Уроците се провеждат онлайн.

Нетизени

Много нетизени са скептични по отношение на твърденията на властите, че епидемията е овладяна. Популярна статия, публикувана на китайско интернет бюлетиново табло, твърди, че за да се обяви край на епидемията, трябва да бъдат изпълнени три критерия.

Те са: всички училища да отворят, Северна Корея и Русия да отворят границите си с Китай и ККП да проведе своя Лиенхуей ("две сесии"): годишната партийна конференция на своя законодателен и консултативен орган, т.нар. Политическа консултативна конференция на Китай.

Тази година Лиенхуей беше планирана да се проведе между 3 и 13 март. На 24 февруари партията обяви, че я отменя заради епидемията.

Източник: https://www.theepochtimes.com/while-chinese-regime-claims-no-new-virus-infections-citizens-say-many-are-still-sick_3278515.html

 

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies