новият коронавирус Китай пандемия

Различни източници посочват, че китайската комунистическа партия е имала данни за коронавируса още през октомври, ноември или декември 2019 г. Първият документиран случай в Китай е от 17 ноември 2019 г., според доклад на китайското правителство, цитиран в материал на "Саут Чайна морнинг пост".

Първият, дръзнал да разкаже публично за новия вирус, е Д-р Ли Уънлян, офталмолог от Уханската централна болница. В края на декември той публикува съобщение в социалната медия WeChat, че 7 пациенти са заразени от подобна на пневмония и ТОРС болест, и че са поставени под карантина.

Държавни служители заплашват д-р Ли да "спре да прави неверни коментари" и го разследват за "разпространяване на слухове". По-късно лекарят се заразява от коронавируса и умира на 7 февруари, 34-годишен.

Лекари от Уханската централна болница, Хубейската болница "Синхуа", Уханската обединена болница, както и експерти от базираната в Гуанджоу Vision Medicals и базираните в Пекин CapitalBio MedLab и Genomics Institute (три от най-уважаваните китайски компании за секвениране на геномни данни) потвърждават наличието на заразата през декември 2019 г. Това съобщава медията Caixin на 26 февруари.

Някои от диагностицираните случаи нямат връзка с пазара за морски продукти "Хуанан", откъдето властите твърдят, че е тръгнала заразата. Това твърдение е по-късно изобличено като невярно.

Компаниите докладват резултатите на Националната здравна комисия на Китай, но властите отказват да ги оповестят.

Към 15 декември, случаите са вече 27. На 20 декември те са 60.

В Ухан, 11-милионен град в централнокитайската провинция Хубей, заразата се разпространява бързо. На 1 януари 2020 г. има 381 потвърдени случаи.

Но властите в Ухан настояват, че вирусът не се предава от човек на човек, въпреки удвояването на случаите за два дена.

На 14 януари, Мария Ван Керхове, временен председател на нов отдел за спешни болести в СЗО (Световната здравна организация), заявява, че е възможно предаване на вируса от човек на човек. Говорител на СЗО и китайското правителство веднага отричат това твърдение.

Над 40 000 семейства в Ухан се включват в празничен обяд на 18 януари, неподозиращи за заразата. Властите в Ухан позволяват милиони хора да напуснат града по случай китайската Нова година в края на януари. Десетки милиони китайци пътуват по цял свят по повод 40-дневния празник, пренасяйки свободно заразата по цял свят.

На 20 януари, китайският режим за пръв път признава публично, че вирусът може да се предава в семейството.

Въпреки това отказва помощ от СЗО и от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), съобщи на 7 февруари, "Ню Йорк Таймс".

Експертът Стивън Мошер разобличи на 22 февруари пред "Ню Йорк Пост" твърдението на китайската комунистическа партия, че вирусът е тръгнал от пазара за морски продукти в Ухан, и то на база на изявление на китайския топ лидер.

По време на среща в Пекин през февруари, Си Дзинпин говори за необходимостта от създаване на национална система за овладяване на коронавирусите с цел предотвратяване на епидемията и ограничаване на рисковете за биологичната сигурност, "за да предпазим здравето на хората", тъй като сигурността на лабораторията с най-висока степен на сигурност 4 в Ухан е въпрос на "национална сигурност".

Единствената причина Си да споменава сигурността на лабораторията може да е само източникът на епидемията, смята експертът.

Нещо повече, Мошер разкрива, че майор-генерал Чън Уей, водещ експерт по биовъоръжаване от Китайската народноосвободителна армия, е изпратена в Ухан през януари. Задачата на Чън е именно да овладее избухналата зараза, в което тя се проваля.

Така, новият коронавирус, още известен като "ККП вирус", си проправя път към останалата част от света.

Първият смъртен случай от коронавирус в Европа е на турист от провинция Хубей, чиято столица е епицентърът на заразата, Ухан.

Туристът е мъж, над 80-годишен. Той пристига в Париж на 23 януари заедно със семейството си и е диагностициран на 25 януари. Дъщеря му, 50-годишна, също е потвърдена положителна за коронавирус.

Първият пациент с коронавируса в САЩ също пристига от Ухан. Той е диагностициран в Сиатъл на 21 януари.

Общият брой болни коронавирус по света към 24 март са 415 426, а смъртните случаи 18 564.

Източници:

https://www.theepochtimes.com/hiding-truth-ccp-causes-coronavirus-spreading-to-the-world_3277326.html
https://www.theepochtimes.com/heres-why-the-ccp-owns-this-pandemic_3279720.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies