данни за жертви короанвирус Ухан Китай

Информация от жители на централнокитайския град Ухан, епицентър на коронавируса, още известен с името "ККП вирус", посочват, че смъртните случаи може да са над 32 000, т.е. 12.7 пъти повече от официално обявените.

Здравната комисия в провинция Хубей обяви на 23 март 2020 г., че в столицата, Ухан, от коронавирус са починали 2524 души.

Доклади на медицински експерти в списание "Лансет" и в други медицински журнали разкриха, че китайските власти лъжат за избухването на заразата от самото начало. Истинската ситуация в Ухан и в цял Китай е била потулена.

Миналата седмица, когато на семействата на починалите от вируса беше позволено да приберат останките на своите близки от седемте погребални домове в Ухан, картината започна да се избистря.

Жители на Ухан

Ин, таксиметров шофьор от Ухан, неотдавна отишъл до един от погребалните домове да прибере урната с праха на майка си.

Майката починала на 1 февруари. По негови думи, са ѝ правили ЯМР в деня преди да почине. Лекарите от три болници казали, че белите ѝ дробове са силно инфектирани с коронавируса. Но в смъртния акт написали, че причината за смъртта е белодробна недостатъчност.

Ин каза пред китайскоезичната версия на "Епок Таймс" на 28 март, че тялото на майка му било изпратено в погребалния дом от болницата, и кремирано незабавно. Той нямал възможност да се сбогува с нея.

От затварянето на Ухан на 23 януари, държавните власти не позволяват на населението да погребва урни с праха на близките им, а от 2 февруари до 23 март властите не позволяваха хората да вземат урни от погребалните домове. С други думи, повечето урни с праха на починалите между 23 януари и 23 март, са били складирани в погребалните домове.

Ин отишъл в погребалния дом на 24 март. "Урните бяха безброй... цялото преддверие беше пълно с урни... понеже мястото не стигаше, някои бяха изкарани отвън", каза Ин.

Друг гражданин на Ухан, Дин, също е изгубил майка си заради вируса. Той каза пред китайскоезичното издание на "Епок Таймс", че погребалният дом "Учан" е информирал роднините на починалите, че ще предава по 500 урни на ден, за да успее да приключи до 4 април, когато в Китай традиционно се чества Денят за почит към предците.

Оценка на данните

В Ухан има общо осем държавни погребални домове: седем имат крематориуми, а осмият обслужва мюсюлмани от етническата група Хуей и предоставя погребални услуги.

Според репортаж на финансовото списание "Цайсин" (Caixin) от 26 март, погребалният дом "Ханкоу" е закупил 5000 урни в рамките на 24 часа.

Служители са направили снимка на склада на дома, която показва наличие на 3500 урни. Това означава, че за 24 часа домът е изписал 1500 урни (5000 минус 3500 прави 1500 урни).

Ако предположим, че погребален дом "Ханкоу" изписва същия брой урни всеки ден от 23 март до 4 април, трябва да има най-малко 18 000 тела (1500 урни по 12 дена). А в "Учан" трябва да има 6000 тела (500 урни по 12 дена).

Погребален дом "Юшуншан" в район "Цайдиен" има около две трети от капацитета на дома "Учан", по данни на служител на "Юшуншан". Така можем да изчислим, че в дома в район "Цайдиен" трябва да има урни от 4000 тела.

Всеки от погребалните домове "Дзянся", в район "Хуанпи", в район "Синджоу" и "Чиншан" има подобен капацитет, около половината на "Учан". Тогава можем да предположим, че тези домове са кремирали общо 12 000 тела (6000 разделено на 2, и след това умножено по 4).

Така общият брой урни, които тези 7 погребални домове имат за изписване от склада, са около 40 000 (18 000 + 6000 + 4000 + 12 000).

За да определим броя смъртни случаи от коронавируса, трябва да бъдат отчетени смъртните случаи по други причини. Според последни статистически данни на властите в провинция Хубей, през 2018 г. са починали 47 900 души. Това означава средно 131 души на ден.

Периодът от затварянето на Ухан на 23 януари до повторното отваряне на погребалните домове в Ухан на 23 март е 60 дена. Ако вземем предвид, че през средностатистическа година всеки ден в града умират 131 души, тогава за 60 дена това прави 7860 смъртни случая.

Така изчисляваме, че смъртните случаи заради коронавируса са най-малко 32 140 (40 000 минус 7860).

Нещо повече, в Ухан има пациенти, починали от коронавирус преди 23 януари. Тук ние няма да ги отчитаме.

Също така, в средата на февруари, властите са изпратили в провинция Хубей 40 мобилни пещи, всяка с капацитет 5 тона медицински отпадъци на ден. Не е ясно дали тези пещи са били използвани за кремиране на телата на починали от коронавируса.

Скрита истина

От началото на разпространението на коронавируса досега, данните на правителството са неверни.

На 29 февруари, група специалисти от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Китай публикува доклад на база изследване на над 70 000 случая на коронавирус.

Специалистите разкриват, че през декември 2019 г., 104 души са заразени с коронавируса. На 31 декември, уханските власти обявяват, че при 27 души се наблюдава ранно избухване на епидемия с "вирусна пневмония".

Специалистите също казват, че първото заразяване с коронавирус на медицински работници е диагностицирано на 27 декември. Между 1 януари и 20 януари, в Ухан са били заразени 151 медицински работници. 49 души са били заразени в други градове на провинция Хубей, а други 30 са били заразени в други провинции.

Заразяването на медицински персонал е знак, че вирусът се предава от човек на човек.

Но до 20 януари властите отричат, че вирусът се разпространява между хора. На този ден, топ епидемиолог, работещ за централното правителство, първи обявява, че вирусът се предава между членове на семейството.

През март, "Епок Таймс" получи документи от Общинската здравна комисия в Ухан, които представляват статистически данни за диагнозите от тестове за вируса в града от 14 март.

Според документите, в този ден в града са изследвани 16 234 проби. От тях, 272 са положителни за коронавирус. От всички положителни проби, 91 са положителни от първия път.

Междувременно, правителството докладва само 4 нови случая в Ухан на този ден.

Властите в Ухан неотдавна позволиха фирмите да отворят и хората да се върнат на работните си места. Правителството призна, че има хора, които се разболяват повторно след първоначално възстановяване, и такива, които нямат симптоми въпреки положителните си тестове за коронавирус. Всички те не се броят за нови случаи на коронавирус, въпреки че могат да заразяват други хора.

"Епок Таймс" нарича новия коронавирус, причиняващ болестта COVID-19, "ККП вирус", тъй като прикриването на информация и небрежността на китайската комунистическа партия позволиха вирусът да се разпространи из Китай и да предизвика глобална пандемия.

Източник: https://www.theepochtimes.com/real-death-toll-in-wuhan-might-be-12-times-official-figure-ashes-urns-tell-us_3289749.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies