американско знаме Капитолия Фалун Дафа

Две знамена на Капитолия - сградата на Конгреса на САЩ в столицата Вашингтон - бяха вдигнати в чест на Световния ден на Фалун Дафа, 13 май 2020 г.

Това стана по инициатива на конгресмен Брайън Фицпатрик от щата Пенсилвания.

На 13 май се навършиха 28 години от представянето на едноименната духовна практика в североизточен Китай, през 1992 г.

На същата дата 69-и рожден ден отпразнува и основателят на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ. Г-н Ли е също пет пъти номиниран за Нобеловата награда за мир.

Самюъл Браунбек, посланикът на САЩ по въпросите на международните религиозни свободи, писа на 13 май в Туитър: "В Световния ден на Фалун Дафа, ние се стремим да поддържаме вселенските принципи Истинност, Доброта, Търпение: идеали, залегнали в основата на Фалун Гонг. И отново заявяваме, че никой не бива да бъде преследван заради своите убеждения, включително Фалун Гонг в Китай."

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва пет медитативни упражнения и философия с принципи Истинност, Доброта, Търпение.

Преследвана e от комунистическата партия в Китай от 1999 г. насам заради огромната си популярност. До момента са официално потвърдени 4363 смъртни случая на последователи на Фалун Дафа в резултат на изтезания и тормоз от китайските власти.

Днес, Фалун Дафа се практикува в над 100 държави, от над 100 милиона души. В България, практиката е позната от 2001 г.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies