държавен департамент САЩ Фалун Гонг

Петима последователи на Фалун Гонг се срещнаха във Вашингтон със служители на Държавния департамент на САЩ на 20 юли 2020 г.: денят, в който се навършиха 21 години от преследването на едноименния духовен метод от комунистическата партия в Китай.

Робърт Дестро, помощник-секретар в Бюрото за демокрацията, човешките права и труда към Държавния департамент на САЩ, и член на неговия екип, участваха в срещата, заедно със Самюъл Браунбек, посланикът на САЩ по въпросите на международните религиозни свободи, който се свърза по телефона.

"Срещата именно на датата 20-и юли означава много за общността на Фалун Гонг", каза изпълнителният директор на американския Информационен център на Фалун Дафа, Ливай Броуди.

"Освен годишнината от преследването, обсъдихме няколко важни теми, включително продължаващата практика на насилствено отнемане на органи, последните тенденции в преследването на Фалун Гонг в Китай и как тези престъпления да бъдат цялостно изобличени, а извършителите изправени на съд."

Един от петте последователи на Фалун Гонг беше д-р Юхуа Джан, бивш декан в Нанджинския педагогически университет, хвърлена в затвор в Китай заради убежденията си, преди да избяга в САЩ. Д-р Джан разказа и за своя съпруг, Ма Джъню, осъден на три години затвор за изпращане на писма до държавни служители, в защита на невинността на Фалун Гонг. Д-р Джан няма информация за съпруга си от 2018 г. насам.

През юли 2019 г., д-р Джан беше сред 27-те жертви на религиозно преследване, които се срещнаха с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Източник: https://faluninfo.net/u-s-administration-officials-meet-with-falun-gong-representatives-on-july-20th-anniversary/

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies