Войната в Украйа и COVID пандемията ни накараха да си припомним, колко е крехък светът, в който живеем. Изглежда, че двете събития нямат нищо общо. Но в действителност, тях ги свързва Китай. Ето как!

Военният конфликт в Украйна започва в ранните часове на 24 февруари. След като руската армия нахлу в Украйна последваха строги международни икономически санкции. Те трябваше да отслабнат военната сила на Русия и я лишат от финансовите ресурси, с които да продължава конфликта.

Но изглежда, че това скоро няма да се случи!

Причината е, че само двадесет дни по-рано, точно преди откриването на Олимпийските игри в Китай на 4 февруари, лидерът на китайската комунистическа партия (ККП) Си Дзинпин се срещна в Пекин с Владимир Путин.

По време на срещата двамата се споразумяват за нови сделки за газ и петрол на стойност близо 117.5 милиарда щ.д. (207 милиарда лв.). Така, руската икономика си подсигурява добър източник на доход, а Китай се явява неин силен икономически партньор.

Но нека се върнем още малко назад във времето.

В началото на COVID пандемията през март 2020 година англоезичната медия The Epoch Times предложи по-коректно наименование вируса на COVID, като го нарече "ККП вирус" и призова всички да възприемат това име. И с основание.

Името държи отговорна ККП за безскрупулното и пренебрежително отношение към човешкия живот, което доведе до разпространение на пандемията. Само да припомним, че тя засегна целя свят, причини повсеместна паника сред хората, много загубиха живота си в следствие на болестта, и доведе страните, опитващи да се справят с болестта, до икономически крах.

The Epoch Times убедително защити твърдението, че чиновници от ККП са знаели за съществуването на вируса още през декември 2019 година, но са прикривали тази информацията в продължение на шест седмици.

След подкрепата си за Русия, както и укриването на информация за пандемията едно е ясно. Китайският комунистическия режим по никакъв начин не зачита човешкия живот или проявява някаква грижа към него.

Но това не е нещо ново за китайския комунистически режим!

Нека напомним, че през 1950 г. Китай завладя Тибет и така неговите жители стават една от петте най-застрашителни за режима групи наред с активисти за демокрация, уйгури, поддръжници на независимостта на Тайван и последователите на духовно движение Фалун Гонг (Фалун Дафа).

Именно движението Фалунг Гонг в Китай се оказва най-многобройната жертва на комунистическия режим в съвременната ни история.

А днешната дата - 20 юли - станала емблематична за неговите последователи, се отбелязват 23 години на систематични репресии и безпрецедентен опит практиката да бъде унищожена.

Стартира се кампания в национален мащаб на арести, физически и психически тормоз и дори убийства на последователи на метода.

Всичко започва на 20 юли 1999 година, когато едноличната заповед на тогавашния партиен лидер на Китай Дзян Дзъмин заклеймява последователите на Фалун Гонг като врагове на народа и издава заповед за тяхното унищожение.

Но какво в действителност е Фалун Гонг и кои са неговите последователи?

Фалун Гонг е традиционна духовна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения. Позната е в над 100 държави по света включително и България.

Философията учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото.

Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Практиката няма религиозен или политически характер. Липсва организационна форма и йерархия. Практикуващите водят нормален начин на живот, опитвайки се да бъдат добри, толерантни и полезни в обществото.

Практикуването на Фалун Гонг е напълно безплатно. Упражненията се изпълняват на открито в градски паркове . А цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет. Всички дейности на Фалун Дафа са доброволни.

Така остава въпроса, как е възможно последователите на практиката, които следват духовните принципи Истинност, Доброта, Търпение, да бъдат заклеймявани по този начин?

Няма да е трудно да си отговорим на този въпрос, ако само си припомним какво проповядва комунистическата идеология.

Комунистическата пропаганда и свързаното с нея промиване на съзнанието води хората до там, да не вярват повече в духовното, да отричат съществуването на по-висша сила и да не следват традициите и многовековните си вярвания.

В замяна, комунистическия режим систематично внедрява във всеки аспект на образованието, литературата, културата и социално-икономическия живот една изкривена представа за света и насажда псевдо ценности.

В противовес, в западния свободен и демократичен свят това, човек да бъде истинен, добросърдечен, милосърден, и да проявява състрадание и толерантност се смята, че той добродетелен.

Така е било и през хилядолетната история на Китай.

Но ето, че в съвременната си история, индустриално развитата държава заклеймява тези добродетели като табу и ги заменяни с партийна идеология.

За това не е учудващо, че официалния говорител на ККП, агенция "Синхуа", в началото на преследването през 1999 г. пише:

"Преподаваните от Фалун Гонг принципи Истинност, Доброта, Търпение нямат нищо общо със социалния, етичен и културен прогрес, който ние се стремим да постигнем."

От началото на репресиите срещу Фалун Гонг през 1999 г., китайският комунистически режим прилага различни методи на физически и психически тормоз и насилие, за да сломи волята на практикуващите и да ги принуди да подпишат декларации, че се отказват от практиката.

За целта режима прилага:

  • Насилствено отнемане на органи от живи Фалун Гонг практикуващи
  • Лишаване от свобода и робски труд
  • Физически изтезания
  • Психически тормоз
  • Психиатрични изтезания
  • Сексуален тормоз
  • Тормоз на семейства и близки
  • Тормоз в училище и на работното място
  • Вътрешно изселване и нищета

Това са все методи, добре познати на КПП от нейното незавидно минало. Това се споменава и в книгата "Девет коментара за комунистическата партия", която предоставя исторически факти и анализ на половин век пропаганда, репресии, глад, масови убийства, тирания и цензура под ръководството на китайската комунистическа партия. И въпреки, че книгата е публикувана през 2004 година, тя остава актуална и до днес.

Но ето след 23 години, въпреки че комунистическият режим продължава да клевети името на Фалун Гонг, светът вече знае повече за китайския комунистическия режим и неговата атеистична природа.

Проблемът не е във Фалун Гонг, а в тираничния режим, който абсолютно отрича зачитането на всякакви човешки права и свободи.

Емблематичната дата 20 юли

Днес последователите на Фалун Гонг по цял излизат по паркове и площади в малки и големи градове и пред китайските посолства и консулства по света, за да протестират мирно за спиране на репресиите в Китай като наистина поставят под въпрос съществуването на режима.

Докато този режим е на власт, хората ще страдат, ще бъдат преследвани, ще губят живота си в трудови лагери и центрове за промиване на съзнанието.

Нещо повече, Китай ще продължава да играе тази негативна геополитическа роля която подкрепя подобни на него авторитарни режими по света.

Но независимо от това последователите на Фалун Гонг остават верни на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Те не губят надежда, че всяко зло има своя край и че доброто, рано или късно ще възтържествува.

А датата 20 юли, превърнала се в емблематична за практикуващите духовния метод, остава да ни напомня, че е време да се пробудим за истинското зло, което все още продължава да се опитва да унищожи духовното в сърцата на хората. Нека видим да ли ще успее?

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies