Фалун Дафа

Хиляди практикуващи Фалун Дафа взеха участие в парад в Ню Йорк, САЩ на 12 май, за да отпразнуват Световния ден на Фалун Дафаа. Медиите NTD и EpochTV предаваха на живо парада.

(

На 13 май тази година се навършват 31 години от представянето на Фалун Дафа на обществеността през 1992 г. и също така е 72-ият рожден ден на г-н Ли Хонгджъ, основателят на духовната практика.

Фалун Гонг, известен още като Фалун Дафа, е традиционна дисциплина за самоусъвършенстване, която включва упражнения за медитация и се основава на принципите на Истинност, Доброта и Търпение. Практиката бързо придоби широка популярност заради своите морални учения и ползи за здравето, разпространявайки се в над 110 страни по света включително и България

Страхувайки се, че популярността му ще застраши авторитарното управление на китайския режим, през юли 1999 г. тогавашният лидер на режима Цзян Дзъмин стартира кампания на преследване на практиката в цялата страна. Милиони практикуващи са пострадали от арести, лишаване от свобода, изтезания и дори са станали жертви на насилствено отнемане на органи. В резултат на това безброй практикуващи бяха принудени да напуснат домовете, работата си или училищата си.

Тази година парадът на Световния ден на Фалун Дафа в Ню Йорк има за цел да отпразнува 31-ата годишнина от представянето на практиката на обществеността и да разобличи потъпкването на човешките права от комунистическия китайския режим.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies