Хонконг Китай

Депутати от Законодателното събрание на Хонконг, правозащитни активисти и близо 1000 привърженици на Фалун Гонг от Хонконг, Тайван, Япония и Южна Корея участваха в митинг и парад в град Коулун на 17 януари 2015 г. в подкрепа на духовната практика и с призив за прекратяване на преследването ѝ в комунистически Китай.

Ли Чеук-Ян от Работническата партия изрази надежда, че митингът и шествието ще помогнат на китайския народ да се пробуди и присъедини към мирния протест. Той призова международната общност да окаже натиск върху китайската комунистическа партия за спиране преследването на Фалун Гонг.

Уу Чи-Уай от Демократическата партия заяви, че универсалните принципи на Фалун Гонг, Истинност, Доброта и Търпение, са ключов фактор за възраждане на морала в съвременното общество. Депутатът призова симпатизантите на Фалун Гонг да упорстват в усилията си да възстановят традиционната китайска култура и морал.

Леунг Йиу-чунг от партията NWSC (Neighbourhood and Worker's Service Centre) с радост отбеляза нарастващия брой китайци, които осъждат китайската комунистическа партия и излизат от нейните редици. Политикът осъди насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг, извършвано в Китай.

Обществени дейци заклеймиха китайската комунистическа партия

Лин Сен, демократичен активист, заяви, че китайската комунистическа партия е престъпна по природа.

Миналата година, дъщеря му Лин Хуишъ публично подкрепи Фалун Гонг, след което беше нападната от наемници на китайската комунистическа партия. По време на митинга, Лин Сен подкрепи позицията на дъщеря си и приветства практикуващите Фалун Гонг от нейно име.

Уу Йисан, главен редактор на издателска къща "Wuchi Publishing House" разкритикува бившия комунистически лидер Дзян Дзъмин заради това, че е започнал репресии срещу Фалун Гонг.

"Дзян е истински предател. В цял свят го съдят за геноцид и престъпления срещу човечеството. Той и неговата банда разрушиха основополагащите ценности на човешкия морал."

Дзян Хунджан, представител на Хонконгската Фалун Гонг Асоциация и Йи Рун, председател на Международния център за оттегляне от китайската комунистическа партия, съобщиха, че над 190 милиона китайци са напуснали партията и броят им расте ежедневно. Те изразиха увереност, че през 2015 г. още много китайци ще направят правилния избор.

Дзян Хунджан се обърна към участниците в преследването на Фалун Гонг.

"Вашата единствена надежда е да напуснете редиците на партията, да престанете да вършите злодеяния и да помогнете за изобличаване на преследването. Ако продължавате да работите за комунистическата партия, ви чака мрачно бъдеще."

Тайванският правозащитен адвокат Чу Уанчъ каза, че над 1.7 милиона души от цял свят са подписали петиция, която осъжда ръководеното от китайския режим насилствено отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

Чу отбеляза, над 8 000 от подписите са на лекари, и призова медиците, които вземат участие в отнемането на органи в Китай: "Ако помогнете за разобличаване на тези престъпления, можем да ви окажем помощ и ще обезпечим защитата ви."

Активисти от континентален Китай защитиха Фалун Гонг

По време на събитието бяха излъчени звукозаписи от изявления на активисти от континентален Китай.

Джън Енчун, правозащитен адвокат от Шанхай, заяви в своето изказване: "Докато мога да говоря, ще защитавам Фалун Гонг. Това е мое задължение като адвокат."

Джън каза още, че през 2014 г. в Китай са арестувани много високопоставени партийци, отговорни за преследването на Фалун Гонг.

"В близко бъдеще отговорност ще бъде потърсена от още престъпници."

Ма Сиаомин, демократичен активист от Си'ан заяви в своето аудио изявление: "Възхищавам се от продължаващия 15 години мирен протест на Фалун Гонг срещу това жестоко преследване."

Ма добави, че подкрепя практикуващите: "Ще постигнем повече, ако обединим усилия."

Лу Сюесун, писател и демократ от провинция Дзилин, даде висока оценка на усилията на практикуващите Фалун Гонг.

"Те са истински милосърдни към хората. През последните 15 години те разказват на хората за Фалун Гонг и разобличават жестокото преследване. Тяхната смелост и мирна съпротива доказват праведността на вярата им."

Аудиозаписът с посланието на Лу продължи: "Ако правиш добро, ти се връща добро, ако правиш зло, ще бъдеш наказан."

Писателят призова участниците в митинга да се ръководят от чувството на съвест и състрадание през новата 2015-а година.

След края на митинга, последователи на Фалун Гонг и техни поддръжници преминаха през улиците на Коулун, за да разобличат репресиите в Китай и получат подкрепата на гражданите на Хонконг за незабавното им прекратяване.


 

Този уебсайт използва cookies