Австралия Сидни

Джеймс Шоу и Андрю Уилсън, общински съветници в Парамата, предградие на австралийския град Сидни, заявиха, че са срещу преследването на Фалун Гонг в Китай.

Това стана на 22 март 2015 г. по време на митинг, организиран от Австралийската Фалун Дафа Асоциация в рамките на информационен ден за запознаване обществеността със същността на метода за усъвършенстване на духа и тялото, и с продължаващите репресии срещу неговите последователи в комунистически Китай.

По време на събитията беше организирана и подписка за прекратяване отнемането на органи от незаконно задържани практикуващи Фалун Гонг в държавни китайски болници и затвори.

"Никой не бива да става жертва на отнемане на органи", заяви съветник Шоу.

Той сподели, че е запознат с доклада "Кървава жътва" на двамата експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас относно отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

Шоу каза също, че хората трябва да имат право на собствени убеждения и да практикуват каквото пожелаят, след като то не вреди никому.

Общински съветник Шоу е дългогодишен поддръжник на Фалун Гонг и правата на човека. Той сподели пред кореспондент на уебсайта Minghui.org: "Нищо не може да ме спре да говоря за правата на човека. Всеки човек има право да изповядва своята религия и да има културни убеждения, заради които не бива да бъде преследван."

Съветник Шоу е кандидат за депутат от Лейбъристката партия. Той изрази своето мнение като общински съветник и сподели, че ако бъде избран за член на парламента, ще продължи да го поддържа.

По отношение на усилията за приемане на закон, който забранява трансплантационния туризъм на австралийски граждани в Китай, Шоу заяви, че би се радвал да работи заедно с членовете на Лейбъристката партия в подкрепа на такива действия. И ще даде гласа си за тази кауза.

Съветник Уилсън говори за важността от заемане на ясна позиция срещу жестоките престъпления в Китай. Според него, без значение в какво вярваме, важно е да вършим правилните неща за човечеството и да защитаваме човешките права. Уилсън добави, че е запознат с преследването в Китай и че не го подкрепя.

Съветникът сподели, че е получил писма от китайското консулство, след като е посетил митинги в подкрепа на Фалун Гонг. Тези писма представлявали нападки срещу Фалун Гонг. Той заяви, че "функционерите на комунистическата партия са ужасни лъжци".

Служители на китайското консулство го попитали в прав текст защо е отишъл да подкрепи Фалун Гонг. Съветник Уилсън им отговорил, че подкрепя принципите, правата на човека и истината.

Общински съветник Уилсън осъди жестокостта на преследването на Фалун Гонг, което започва през 1999 г. и продължава вече над 15 години. Той е убеден, че светът би бил по-добро място, ако всеки следва принципите на Фалун Гонг: Истинност, Доброта, Търпение.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies