Индонезия митинг Фалун Гонг

Полицията на индонезийския остров Ява ограничи всички митинги и демонстрации, включително на духовната практика Фалун Гонг, по време на честванията по повод 60 години от Азиатско-африканската конференция на 24 април в град Бандунг.

"Представител на китайското правителство поиска да не се допускат каквито и да било действия от страна на Фалун Гонг", каза генерал Ириаван, началник на полицията на провинция Западна Ява, пред Jakarta Post на 15 април 2015 г.

Гатот Мачали, представител на Фалун Дафа в Индонезия, изрази загриженост от ограничаването на свободата на изразяване наложено от полицията в Западна Ява, се посочва в статията на Jakarta Post.

"Защо Индонезия се поддава на натиск и намеса от Китай?"

Той обясни, че намерението на местните симпатизанти на духовния метод е било просто да държат банери и добави, че планираното събитие е част от международни усилия на подкрепа за прекратяване насилието срещу поддръжници на Фалун Гонг в Китай от китайската комунистическа партия.

"Индонезия не бива да си създава репутация на страна, подкрепяща режим, който си служи с потисничество и геноцид спрямо стотици хиляди свои граждани, следващи Фалун Гонг", заяви Гатот Мачали.

В същата статия е цитиран Уахю Нанданг от Индонезийския институт за правна помощ, според когото "решението на полицията потъпква правото на свобода на изразяване в Индонезия, регламентирано в конституцията от 1945 г., закона за основните човешки права №39 от 1999 г. и закона за свобода на изразяване на публично място №9 от 1948 г."

"Правителството, представлявано в случая от полицията, трябва да гарантира на индонезийските граждани възможността да упражняват правото си на свобода на изразяване", посочва Нанданг.

Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа) е първоначално толериран в Китай, но по-късно става неудобен за китайския комунистически режим заради огромната си популярност. През 1999 г. китайските власти започват незаконни репресии срещу последователите на Фалун Гонг, които продължават и днес.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies