Нова Зеландия празник

Последователи на китайската духовна практика Фалун Дафа организираха празненства по случай Световния ден на Фалун Дафа в Окланд, най-големия град в Нова Зеландия, на 2 май 2015 г.

Жители и гости на града имаха възможност да се насладят на демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа и на изпълненията на Небесния духов оркестър на Фалун Дафа и трупата на барабанчиците.

Събития се проведоха на площад "Кралица Елизабет" и в Мишън Бей, предградие на Окланд и популярна туристическа дестинация, известна с многото ресторанти и места за развлечение.

Политици и обществени личности изпратиха поздравителни писма до местната Фалун Дафа асоциация: Джон Кий (премиер на страната), Ръсел Норман (съпредседател на Зелената партия), Питър Дюн (лидер на политическа партия "Обединено бъдеще") и Maрама Фокс (лидер на маорската партия). Маорите са коренното население на Нова Зеландия.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е представена пред широката общественост в китайския град Чанчун за първи път на 13 май 1992 г. 13 май е и рождената дата на г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа.

Амато Акарана, племенен водач на маорите в региона на Окланд, дойде на празника и отправи специален поздрав на английски и маорски. Той е дългогодишен приятел на Фалун Дафа. По време на събитието Акарана сподели, че счита практикуващите Фалун Дафа за част от своето семейство и че винаги е на разположение за подкрепа и помощ.

В своята реч, Акарана се обърна към г-н Ли Хонгджъ: "Най-добри благопожелания за рождения Ви ден, Учителю Ли! Благодарни сме Ви за всички благословии, които ни дадохте."

Много практикуващи също изказаха благодарност на Учителя Ли за това, че им е предал познанието за Фалун Дафа.

Джън, от китайски произход, започнала да се самоусъвършенства във Фалун Дафа заедно с родителите си през 1998 г. Но след началото на репресиите срещу Фалун Дафа в Китай през 1999 г., тя спряла да практикува.

"Вече не следвах принципите Истинност, Доброта и Търпимост", сподели жената.

Едва през миналата година, когато дошла в Нова Зеландия, отново започнала да практикува Фалун Дафа.

"Всеки ден, когато се самоусъвършенствам и ставам по-добър човек, е ценен за мен и това ме прави щастлива."

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies