Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

Индонезия празник

Последователи на духовната практика Фалун Дафа от втория по големина индонезийски град Сурабая отбелязаха Световния Ден на Фалун Дафа на главната търговска улица в центъра на града на 3 май 2015 г.

Световният ден на Фалун Дафа се чества по цял свят традиционно на 13 май. Това е денят, в който Фалун Дафа е представена за първи път пред обществеността в североизточния китайски град Чанчун преди 23 години. Датата съвпада и с рождения ден на основателя на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ.

Индонезийските практикуващи демонстрираха медитативните упражнения на Фалун Дафа, раздаваха информационни материали за същността на практиката и ръчно направени лотосови цветя оригами. Проведоха и парад по улиците на Сурабая.

Преди началото на парада, практикуващите си направиха обща снимка и изразиха своето уважение и благодарност към Учителя Ли.

3 май беше обявен за ден без транспортни средства в Индонезия. Много хора се разхождаха, караха велосипеди или бягаха за здраве. Те се спираха на щанда на Фалун Дафа, за да разберат повече за празничното събитие. Практикуващите им разказваха какво е Фалун Дафа и защо практиката е преследвана от комунистическата партия в Китай.

Мнозина взеха листовки, а някои пожелаха да научат упражненията на място.


 

Този уебсайт използва cookies