Индонезия празник

Последователи на духовната практика Фалун Дафа от втория по големина индонезийски град Сурабая отбелязаха Световния Ден на Фалун Дафа на главната търговска улица в центъра на града на 3 май 2015 г.

Световният ден на Фалун Дафа се чества по цял свят традиционно на 13 май. Това е денят, в който Фалун Дафа е представена за първи път пред обществеността в североизточния китайски град Чанчун преди 23 години. Датата съвпада и с рождения ден на основателя на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ.

Индонезийските практикуващи демонстрираха медитативните упражнения на Фалун Дафа, раздаваха информационни материали за същността на практиката и ръчно направени лотосови цветя оригами. Проведоха и парад по улиците на Сурабая.

Преди началото на парада, практикуващите си направиха обща снимка и изразиха своето уважение и благодарност към Учителя Ли.

3 май беше обявен за ден без транспортни средства в Индонезия. Много хора се разхождаха, караха велосипеди или бягаха за здраве. Те се спираха на щанда на Фалун Дафа, за да разберат повече за празничното събитие. Практикуващите им разказваха какво е Фалун Дафа и защо практиката е преследвана от комунистическата партия в Китай.

Мнозина взеха листовки, а някои пожелаха да научат упражненията на място.


 

Този уебсайт използва cookies