Канадски министри

Тази година 13 май отбелязва 23 години от първото публично представяне на духовната практика. Петима канадски министри изпратиха поздравителни писма до Канадската Фалун Дафа Асоциация.

Наред с благопожеланията по случай празника, в своите обръщения министрите оцениха високо принципите на Фалун Дафа – Истинност, Доброта, Търпение – и признаха приноса на Фалун Дафа към обществото.

Джейсън Кени, министър на мултикултурализма написа: "В Канада, практикуващите Фалун Дафа допринасят за насърчаване на взаимното уважение и разбирателство, посредством споделяне на богатството на традиционната китайска култура с прекрасни представления като това на 'Шен Юн'."

Депутатът Тим Упал се присъедини към посланието на министър Кени. В своето писмо той написа, че практикуващите Фалун Дафа имат огромен принос за утвърждаване на мултикултурализма в страната.

"... Основните ценности на Фалун Дафа допълват по един чудесен начин нашия канадски начин на живот", добави Упал.

Крис Александър, министър на гражданството и имиграцията, поздрави практикуващите за техния "огромен принос към успеха на Канада в постигане на културно богата демокрация."

"Водещите принципи на Фалун Дафа – Истинност, Доброта и Търпение – са в пълно съзвучие с фундаменталните принципи, върху които се гради нашето общество – приемане, толерантност и разбирателство."

К. Кели Лейч, министър на труда, заяви в своето писмо, че "практикуващите Фалун Дафа активно насърчават фундаментални ценности, които сплотяват силно канадците от източното до западното крайбрежие."

От името на премиера Стивън Харпър, министърът на индустрията Джеймс Мур изпрати поздравления до всички, които празнуват Деня на Фалун Дафа.

Министър Мур отбеляза: "С ударение върху истинността, добротата и търпението, Фалун Дафа е източник на вдъхновение за канадските граждани, които се стремят към мир у дома и по света."

Политикът похвали практикуващите за усилията им "да насърчават другите да се стремят към разбирателство и толерантност", и за приноса им за мултикултурно общество.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies