Филм Човешка Жътва

Продуцентите на документалния филм "Човешка жътва: трафик на органи в Китай" ще бъдат наградени на 31 май 2015 г. в Ню Йорк по време на 74-ото ежегодно международно издание на наградата "Пийбоди" за документални филми.

Филмът бе излъчен неотдавна по националната телевизия в Австралия и провокира обществено възмущение срещу насилственото отнемане на органи в Китай. Загрижени граждани бяха шокирани от факта, че целият процес е организиран от държавата.

Сценарист на филма е режисьорът Леон Лий, собственик на продуцентската къща Flying Cloud Productions, базирана във Ванкувър, Канада. Изпълнителен продуцент на филма е Джейсън Лофтъс от Mark Media със седалище канадския град Торонто.

Престижните награди "Джордж Фостър Пийбоди" са връчвани от 1940 г. насам за изключителни постижения в областта на радиото, телевизията и медиите. В тази индустрия те са най-желаният, уважаван и ценен приз. За да бъдат отличени, кандидатите трябва да получат единодушната подкрепа на всички 17 членове на журито. Носители на наградата от минали години са CNN, PBS Frontline, NPR и HBO.

"Спечелването на наградата 'Пийбоди' е голяма чест и кулминация в кариерата ми до момента", каза режисьорът Леон Лий.

"Надявам се, че вниманието, което получава този филм, ще помогне да се хвърли светлина върху това ужасно престъпление, свързано с насилственото отнемане на органи."

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies