Градски съветник Джон Хю от австралийския град Парамата

Джон Хю и Джеймс Шоу, двама градски съветници в австралийския град Парамата, неотдавна получиха клеветнически електронни писма от китайски комунистически шпиони, представящи се за практикуващи Фалун Дафа. Отначало писмата приканвали съветниците да посетят събития. Но по-късно тонът в тях станал заплашителен и дори обиден.

Люси Джао, президент на Фалун Дафа Асоциацията в Австралия, увери съветниците, че тези писма не са писани от практикуващи Фалун Дафа. В обръщение до двамата политици и членовете на австралийския парламент, Джао писа: "Тези измамни писма са част от широкомащабна кампания за дезинформация, кибератаки и онлайн шпионаж, извършвана от китайски агенти срещу практикуващи Фалун Дафа извън Китай. Молим тези, които получат подобни писма, да бъдат нащрек и незабавно да ни уведомят за проверка автентичността на информацията."

Джао препоръча получателите на подобни писма да предоставят копие на Фалун Дафа Асоциацията, за да може случаят да бъде повдигнат пред австралийската федерална полиция.

"Ние събираме доказателства за провеждане на разследване с цел прекратяване на атаки спрямо австралийски граждани на територията на страната."

В същото време писма с клеветническо съдържание за Фалун Дафа бяха получени от депутати в Канада и Нова Зеландия.

Това не е първият случай с подобни атаки дори в Австралия. По време на митинг на 4 октомври 2014 г. в подкрепа на 179 милиона китайци, напуснали редиците на китайската комунистическа партия (ККП) и свързаните с нея организации, градският съветник Андрю Уилсън от Парамата изобличи клеветнически писма, които получил и които целели да дискредитират Фалун Дафа.

"Този имейл разкрива твоята истинска самоличност"

Градски съветник Джеймс Шоу разказа: "На 22 април 2015 г. получих писмо по електронната поща, в което ме канеха на събитие. По-късно през деня получих друго писмо, този път от г-жа Уон от Фалун Гонг, в което тя ме информираше, че писмото с поканата не е изпратено от Фалун Гонг и че посоченото време на събитието е невярно. Мога само да предположа, че първото писмо е изпратено с цел да създаде впечатление, че от Фалун Гонг са ненадеждни."

Но с това случаят не приключва. На 15 май Шоу получава друго писмо, озаглавено "Елиминиране" от лице на име Андрю Тан.

"В писмото той ме наричаше ‚глупав‘ и ме уведомяваше, че ще бъда елиминиран."

Предполагайки, че писмата целят да подкопаят Фалун Дафа, съветникът препратил имейла на г-жа Уон, която потвърдила, че идентичността на изпращача е фалшива.

"Разочарован съм, че хората злоупотребяват с Фалун Дафа по такъв начин. Мога само да предположа, че тези, които го правят, са против кампанията на Фалун Дафа", каза съветник Шоу.

Градски съветник Джон Хю също получил електронно писмо на 22 април, в което го поканили на бдение в памет на практикуващите Фалун Дафа, убити в преследването. Хю отговорил, че няма да може да присъства. Изпращачът на имейла на име Аманда Чин Нум помолила съветника да напише поздравително писмо по повод на събитието.

Молбата за поздравително писмо накарала Хю да стане подозрителен. Той се свързал с Джао и тя потвърдила, че такова събитие не е планирано. Никой не познавал практикуваща на име Аманда. Тогава Хю помолил в имейл Аманда да разкрие самоличността си. Аманда отговорила, че е от Тайван, но отказала да предостави телефон за контакт.

На 15 май Хю получил последен имейл от "Аманда", в който пишело: "ГЛУПАК! Пропусна празненствата по случай 16-ия Световен ден на Фалун Дафа, последният шанс да бъдеш спасен. Очаквам да бъдеш НАПЪЛНО ЕЛИМИНИРАН!"

Знаейки, че тя е агент на ККП, Хю отвърнал без колебания: "Този имейл разкрива твоята истинска самоличност – ти си комунистически шпионин! Върви по дяволите ти и твоята партия!"

Оттогава не е получавал подобни имейли.

Съветник Хю каза, че сега много малко хора се съгласяват да работят за партията, още по-малко да действат като шпиони, предвид широката разгласа на престъпленията на ККП срещу китайското население. Над 200 милиона китайци са оттеглили членството си от партията и свързаните с нея организации. С толкова огромен брой оттегляния, Хю смята, че единствените, които партията може да наеме за разпращане на подобни имейли, са хора с нечиста съвест или несъзнаващи последствията от действията си.

Имейли проследени обратно до Китай

Джон Делър, говорител на Фалун Дафа Асоциацията в Австралия, заяви, че подобни клеветнически имейли са били изпратени до депутати в Канада и Нова Зеландия.

"Депутати в Австралия, които знаят истината за Фалун Дафа и преследването, просто са ги изтрили."

"Хората в западния свят все повече осъзнават подмолните тактики на ККП целящи очерняне привържениците на Фалун Гонг, докато преследването и убийствата на невинни хора в Китай получават все по-широка разгласа", добави Делър.

След като обидни имейли стигнаха до всички депутати от щата Нов Южен Уелс, Фалун Дафа Асоциацията в Австралия изпрати следната бележка до народните избраници: "Разследвания през последното десетилетия сочат, че подобни имейли са били изпратени до правителствени служители по цял свят. Много имейли са били проследени обратно до Китай."

"Докато комунистическата партия осъзнава, че хората на Запад проглеждат през пропагандата и очернянето на Фалун Гонг, тя продължава да използва тази подмолна тактика с цел да представи практикуващите като ирационални, да отблъсне потенциални поддръжници и непряко да оправдае извършваните от държавата преследване, мъчения и убийства на невинни хора в Китай."

"Благодарение на постоянните усилия на практикуващите през последните над 10 години, политици, общественици и редови граждани имат цялостно разбиране за практиката Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг. Мнозина са изразили подкрепата си към Фалун Дафа и продължаващите усилия за прекратяване на репресиите в Китай."

"Имаме късмет, че в Австралия практикуващите Фалун Гонг подпомагат нашето мирно и мултикултурно общество. За нас е огромна радост да бъдем тук и да празнуваме 25 години принос на тази духовна практика към световната общност", каза Дейвид Шубридж, член на Правния съвет на щата Нов Южен Уелс на 9 май 2015 г. в Хайд парк в Сидни по време на митинг, посветен на Световния ден на Фалун Дафа.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies