Канада прокурор съд

Дейвид Килгор, бивш канадски дипломат, представи резултатите от свое разследване по време на конгреса на Федерацията за духовни и социални науки, който се проведе в канадската столица Отава от 30 май до 5 юни 2015 г.

Той подчерта, че практикуващите духовната практика Фалун Гонг са основната целева група, подложена на насилствено отнемане на органи в Китай.

Килгор заяви, че бившият партиен лидер Дзян Дзъмин трябва да бъде изправен пред Международния наказателен съд и осъден за престъпления срещу човечеството, при това "трябва да бъде първият осъден".

През 1999 г. Дзян започна преследване на Фалун Гонг в Китай, което продължава и днес.

"Преди бях прокурор... За един прокурор би било мечта да изправи Дзян Дзъмин пред Международния наказателен съд в Хага", каза Килгор. "Сигурен съм, че има хиляди прокурори в целия свят, които ще се радват да го направят. Навярно много прокурори в Китай също биха искали това."

Мария Чун, професор по социология в Университета в Манитоба, сподели мнението на Килгор.

"Като се вземат предвид броя на трансплантациите в Китай, изключително рядкото даряване на органи и краткия период за изчакване за съвместим орган, може да се заключи, че практикуващите Фалун Гонг са използвани като огромна банка за органи, налични при поискване."

Според Чун, в Китай съществува установена логистична верига за обезпечаване бизнеса с отнемането на органи и в нея участват китайската комунистическа партия (ККП), системата от затвори (включително трудови лагери и нелегални затвори), болници (главно военни) и посредници, които осъществяват връзката с пациенти.

През 2006 г. Дейвид Килгор и международният правозащитен адвокат Дейвид Матас започнаха разследване на твърденията за отнемане на органи от симпатизанти на Фалун Гонг в Китай. След девет години проучвания, двамата експерти заключиха, че отнемането на органи наистина се случва в Китай.

По време на конгреса в Отава, Килгор представи смразяваща картина на масово изтребление на практикуващи Фалун Гонг: те са убивани заради бъбреците, черния дроб, сърцето и роговиците, с цел натрупване на огромни печалби от операции за трансплантация.

По думите на Килгор, писмо, което Дзян Дзъмин е изпратил до Постоянния комитет на Политбюро на ККП, го уличава, че е отговорен за започване на репресиите срещу Фалун Гонг. Писмото било предадено след мирния протест на 25 април 1999 г. на практикуващи Фалун Гонг в близост до централата на ККП в Пекин.

"Само това писмо е достатъчно доказателство, че Дзян е отговорен за тези престъпления", добави Килгор.

"Военните болници са пряко замесени в трансплантациите на органи. Много често трансплантациите се извършват във военни болници. Те не са под контрола на Министерство на здравеопазването. Военни хирурзи също често практикуват в цивилни болници. Някои военни болници рекламират на своите Интернет страници, че трансплантациите на органи са техен първостепенен източник на приходи", заяви Чун.

И добави, че Дзян Дзъмин е планирал да унищожи практикуващите Фалун Гонг физически, психически и финансово. През последните 16 години Дзян Дзъмин и ККП подлагат практикуващите Фалун Гонг на жестоко преследване, което много експерти определят като геноцид.

Чун подчерта колко важно е международната общност да не затваря очи пред случващото се в Китай.

"Ние, социолозите, знаем, че неутралитетът означава заемане страната на доминиращата сила. В случая с Фалун Гонг, доминиращата сила е ККП и тя разполага с огромни ресурси, които използва за оклеветяване и разпространяване на невярна информация за практиката. Запазването на неутралност ще доведе единствено до продължаване на геноцида."

Конференцията в Отава е най-голямата академична сбирка в страната и всяка година е посещавана от около 8,000 учени, изследователи и политици.


 

Този уебсайт използва cookies