Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

Канада прокурор съд

Дейвид Килгор, бивш канадски дипломат, представи резултатите от свое разследване по време на конгреса на Федерацията за духовни и социални науки, който се проведе в канадската столица Отава от 30 май до 5 юни 2015 г.

Той подчерта, че практикуващите духовната практика Фалун Гонг са основната целева група, подложена на насилствено отнемане на органи в Китай.

Килгор заяви, че бившият партиен лидер Дзян Дзъмин трябва да бъде изправен пред Международния наказателен съд и осъден за престъпления срещу човечеството, при това "трябва да бъде първият осъден".

През 1999 г. Дзян започна преследване на Фалун Гонг в Китай, което продължава и днес.

"Преди бях прокурор... За един прокурор би било мечта да изправи Дзян Дзъмин пред Международния наказателен съд в Хага", каза Килгор. "Сигурен съм, че има хиляди прокурори в целия свят, които ще се радват да го направят. Навярно много прокурори в Китай също биха искали това."

Мария Чун, професор по социология в Университета в Манитоба, сподели мнението на Килгор.

"Като се вземат предвид броя на трансплантациите в Китай, изключително рядкото даряване на органи и краткия период за изчакване за съвместим орган, може да се заключи, че практикуващите Фалун Гонг са използвани като огромна банка за органи, налични при поискване."

Според Чун, в Китай съществува установена логистична верига за обезпечаване бизнеса с отнемането на органи и в нея участват китайската комунистическа партия (ККП), системата от затвори (включително трудови лагери и нелегални затвори), болници (главно военни) и посредници, които осъществяват връзката с пациенти.

През 2006 г. Дейвид Килгор и международният правозащитен адвокат Дейвид Матас започнаха разследване на твърденията за отнемане на органи от симпатизанти на Фалун Гонг в Китай. След девет години проучвания, двамата експерти заключиха, че отнемането на органи наистина се случва в Китай.

По време на конгреса в Отава, Килгор представи смразяваща картина на масово изтребление на практикуващи Фалун Гонг: те са убивани заради бъбреците, черния дроб, сърцето и роговиците, с цел натрупване на огромни печалби от операции за трансплантация.

По думите на Килгор, писмо, което Дзян Дзъмин е изпратил до Постоянния комитет на Политбюро на ККП, го уличава, че е отговорен за започване на репресиите срещу Фалун Гонг. Писмото било предадено след мирния протест на 25 април 1999 г. на практикуващи Фалун Гонг в близост до централата на ККП в Пекин.

"Само това писмо е достатъчно доказателство, че Дзян е отговорен за тези престъпления", добави Килгор.

"Военните болници са пряко замесени в трансплантациите на органи. Много често трансплантациите се извършват във военни болници. Те не са под контрола на Министерство на здравеопазването. Военни хирурзи също често практикуват в цивилни болници. Някои военни болници рекламират на своите Интернет страници, че трансплантациите на органи са техен първостепенен източник на приходи", заяви Чун.

И добави, че Дзян Дзъмин е планирал да унищожи практикуващите Фалун Гонг физически, психически и финансово. През последните 16 години Дзян Дзъмин и ККП подлагат практикуващите Фалун Гонг на жестоко преследване, което много експерти определят като геноцид.

Чун подчерта колко важно е международната общност да не затваря очи пред случващото се в Китай.

"Ние, социолозите, знаем, че неутралитетът означава заемане страната на доминиращата сила. В случая с Фалун Гонг, доминиращата сила е ККП и тя разполага с огромни ресурси, които използва за оклеветяване и разпространяване на невярна информация за практиката. Запазването на неутралност ще доведе единствено до продължаване на геноцида."

Конференцията в Отава е най-голямата академична сбирка в страната и всяка година е посещавана от около 8,000 учени, изследователи и политици.


 

Този уебсайт използва cookies