Аржентина Шен Юн

"Кралят маймуна", най-новата продукция на световноизвестната компания за класически китайски танц и музика "Шен Юн", бе посрещната с бурни аплодисменти и пълни зали в Тукуман, един от най-големите градове в северна Аржентина.

Спектакълът "Кралят маймуна", който дебютира тази година в Латинска Америка, показва опасното, но въпреки това изпълнено с веселие пътешествие на палавия Крал Маймуна и неговите приятели. Историята е вдъхновена от класическия китайски роман "Пътуване на запад", който предлага задълбочен поглед в будизма, даоизма и традиционните китайски вярвания, разказва уебсайтът на "Шен Юн".

Местни известни личности от политическите и арт средите в Тукуман изразиха благодарност за шанса да гледат продукцията на базираната в Ню Йорк компания "Шен Юн". "Кралят маймуна" бе представен в "Театро Мерседес Соса" (Teatro Mercedes Sosa) на 30 и 31 май 2015 г. В Аржентина спектакълът посети още столицата Буенос Айрес.

Градският съветник Сандра Мандзоне каза, че представлението е силно впечатляващо.

"Това е приказка, която ни отправя много важно морално послание."

"Когато говореха за истинността, добротата и търпението, три основни принципи... това са основните морални принципи на човечността", добави Мандзоне.

Според нея, шоуто показва важността на "търсенето на истината и упорството в условия на трудности."

Хосе Рамос, председател на Комисията за култура в Градския съвет на Тукуман, сподели, че спектакълът е поразителен.

"Благодарен съм, че провинция Тукуман беше избрана да бъде домакин на шоу от подобна класа."

Рамос заяви, че отнася със себе си две важни послания: винаги да продължаваме напред и да имаме разбирането за единство и обединение.

Силвия Агеро, помощник декан в Колежа по изкуства в Националния университет в Тукуман, каза, че представлението е "микс от различни арт форми."

"Комбинирането на танц, фонови картини, декори и костюми е наистина зашеметяващо; употребата на технологиите е много добра."

Агеро добави, че местните артисти в Тукуман могат да научат много от това представление и че гостуването му е от голяма важност за провинцията.

"Театърът е пълен, а това означава, че представлението е огромен успех в Тукуман. Чух коментари на хората, докато си тръгваха, и всички са много щастливи, много доволни."

Представлението оставя човек "без думи", по думите на Маурицио Гузман, председател на Бюрото по култура в Тукуман.

"Искаш да се ощипеш, за да разбереш дали това, което виждаш, е истинско или е сън."

Карлос Сегура, директор по културните въпроси в кметството на Тафи дел Вале, град в провинция Тукуман, каза, че спектакълът е "арт форма, невиждана преди".

"За мен е огромно щастие да гледам толкова прекрасно шоу. Горд съм, че то посети Тукуман."

Никола Бризуела, директор на Балета в Тукуман, сподели, че спектакълът "Кралят маймуна" е бил уникална възможност да разшири знанията си за изкуството.

"Представлението е уникално: костюмите, декорите, координацията между анимирания фон и артистите на сцената не е лесна."

"Пожелавам си да гледам скоро още представления на 'Шен Юн'", каза още Бризуела.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies