Конгресмен САЩ Фалун Дафа

Tази година международният сайт на медитативната практика Фалун Дафа, Minghui.org, получи множество писма от американски конгресмени в подкрепа на практикуващите Фалун Дафа в Китай, които са подложени на тежки репресии от управляващата комунистическа партия.

Поводът е датата 20 юли. На този ден преди 16 години китайският комунистически режим започва масови репресии срещу практикуващите Фалун Дафа в Китай. Те са преследвани, лишавани от свобода без съд и присъда в трудови лагери, затвори, психиатрични болници и центрове за "промиване на съзнанието". Много от тях са бити и подлагани на мъчения, а мнозина са загубили живота си.

В писмата конгресмените осъждат репресиите и изтъкват ползите от практикуването на Фалун Дафа. По-долу публикуваме част от съдържанието им.

Сенатор Патрик Тумеи (щата Пенсилвания)

Сенатор Патрик Тумеи изпрати специално признание на традиционната духовна практика Фалун Дафа.

Конгресмен Блейн Люткемайер (щата Мисури)

В открито писмото Блейн Люткемайер изтъква, че свободата на убежденията е един от основните принципи на американската нация. Люткемайер споделя, че е запознат подробно с преследването на Фалун Дафа. "Откакто постъпих в Конгреса на САЩ, непрекъснато се боря за свободата на убежденията, и ще остана верен на тази кауза и за напред", пише той.

"Искам да изразя възхищението си от всеотдайността ви към мира и ненасилието при устояването на вашите права", завършва писмото.

Конгресмен Kииф Елисън (щата Минесота)

Конгресмен Кииф Елисън пише: "Вашата всеотдайност в усилията за спиране на преследването срещу мирната практика Фалун Дафа е вдъхновяващ пример за силата на колективните действия. Несправедливото потискане на китайските граждани, практикуващи Фалун Дафа, продължава прекалено дълго."

Той дава висока оценка на Фалун Дафа заради мирната и духовна същност на практиката.

"Преследването на Фалун Дафа от китайското правителство продължава да буди сериозна загриженост у политиците".

Конгресмен Пол Тонко (щата Ню Йорк)

Конгресмен Пол Тонко е един от вносителите на Резолюция 343, чрез която Конгреса на САЩ заявява подкрепата си към Фалун Дафа и се обявява против репресиите на практикуващите в Китай. Той заявява, че с гордост е дал своя глас за прекратяване на насилието от страна на китайската комунистическа партия.

Конгресменът смята, че чрез упражнения и медитация Фалун Дафа помага на практикуващите да подобрят своето ежедневие. „Въпреки дългогодишното преследване, това духовно движение продължава да расте. Фалун Дафа е практика на мира и толерантността, и може да способства за подобряване на здравето и благоденствието на човек.“

Конгресмен Риид Рибъл (щата Уисконсин)

Конгресмен Риид Рибъл е един от вносителите на Резолюция 281 в Камарата на представителите от миналата година. Резолюцията осъжда насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай.

В писмото си той уверява, че ще продължи да работи в подкрепа на мирната съпротива срещу преследването на практиката в Китай.

Той смята, че правата на хората по целия свят трябва да бъдат защитени, за да може всеки свободно да изразява мнението си. Той смята, че никой мъж, жена или дете на този свят не бива да се страхува от своето правителство.

Конгресмен Джоузеф Хиик (щата Невада)

Конгресмен Джоузеф Хиик е лекар по професия. В писмото си той заявява, че практиката Фалун Дафа не само помага на хората да подобрят физическото си състояние, но също така и намалява страха, укрепва моралните норми и елиминира вредните навици и зависимости. „Тези, които практикуват Фалун Дафа, служат на нашата общност, застъпвайки се за честността, любезността, лоялността и безкористността.“

Той припомня, че Конгресът на САЩ прие Резолюция 605 с настояване Китай незабавно да прекрати кампанията на сплашване, преследване, задържане и изтезаване на практикуващи Фалун Дафа.

Конгресмен Елизе Стефаник (щата Ню Йорк)

Конгресмен Елизе Стефаник пише в писмото си, че повече от две десетилетия практикуващите Фалун Дафа подобряват здравето, ума и духа си чрез практиката.

"Трябва да направим всичко по силите си да насърчим взаимното уважение и свободата на убежденията в света", заяви тя.

"Отдадеността, с която практикуващите Фалун Дафа следват принципите Истинност, Доброта и Търпение, е достойна за уважение. Горда съм да съм до вас в усилията за слагане край на преследването на Фалун Дафа в Китай", сподели тя.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies