Бдение със свещи във Вашингтон, САЩ

На 16 юли малко, след здрачаване, посетителите на Вашингтонският монумент в столицата на САЩ станаха свидетели на грандиозно бдение. На поляната пред мономента, със свещи в ръце, стотици практикуващи китайската медитативна практика Фалун Дафа и тяхни симпатизанти и близки, се бяха подредили в редици, образувайки лъчи светлина. Под тях, близо 12 000 пламъка на свещи формираха четири гигантски китайски йероглифа 法正乾坤 ("Закона коригира Космоса").

Бдението, организирано всяка година около датата 20 юли, на която преди 16 години започват репресиите срещу Фалун Дафа в Китай от страна на комунистическия режим, отдава почит на безстрашието и отдадеността на практикуващите в мирната съпротива срещу преследването на практиката в родината ѝ.

Ран Чен е доктор и научен сътрудник по теоретична физика. Той пътува от град Остин, щата Тексас, за да се включи в бдението. Рен сподели, че практикува Фалун Дафа и че е тук, за да каже на света, че преследването на практиката от комунистическия режим е ирационално и абсурдно.

„Развих дълбоко чувство на отговорност да информирам обществеността“, каза Рен. Той беше един от хилядите дошли във Вашингтон да подкрепят събитията свързани с 20 юли.

Пред Вашингтонският монумент Дженифър Уилямс за пръв път разбра за репресиите срещу Фалун Дафа. Тя заяви: „В каквото и да вярвате, мисля, че трябва да можете да го правите без това да ви струва живота.“

Малко преди началото на бдението приключи велосипедния преход "Райд то Фридъм". В "Райд то Фридъм" се включиха 25 млади велосипедиста от 13 държави, които изминаха 5000 километра, за да привлекат общественото внимание върху проблемите с човешките права. Прехода започна от Лос Анджелис, щата Калифорния, и премина през 19 града в САЩ в продължение на 45 дни. Последната точка от прехода бе именно Вашингтонският монумент, и младите участници пристигнаха навреме за да могат да вземат участие в бдението.

Газал Таваней, една от колоездачите от Иран, каза: „Чувството е невероятно. Знаех си, че можем да го направим, въпреки че изглеждаше невъзможно. Вярвахме в себе си и вярвахме един на друг.“
 


 

Този уебсайт използва cookies