Кораб-платформа на Фалун Дафа

Стана традиция практикуващи Фалун Дафа да участват във Факелното шествие на Морския фестивал в град Сиатъл, щата Вашингтон.

Празнично украсена подвижна платформа във формата на кораб беше видяна на 25 юли от над 300 000 души, присъствали на живо на парада, и близо 700 000 пред телевизионните екрани.

Виолетовият кораб-платформа дълъг 14 метра и широк 3,5 метра, с височина на платното 6 метра е гастролирал в близо 30 американски града и е отличен над десет пъти.

Според Браун, един от организаторите на Факелното шествие от предни години, празничната платформа на практикуващите Фалун Дафа е вдъхновила и други групи да се заемат с изграждането на подобно съоръжение.

В продължение на почти три и половина километра от центъра на Сиатъл върху празничната платформа практикуващите демонстрираха петте медитативни упражненията на практиката, следвани от група изпълнители на барабани под овациите на публиката.

Пресли, компютърен инженер в американската софтуерна компания „Майкрософт“, хареса изключително много празничната платформа на практикуващите.

"Толкова е красива. Групата с барабаните също беше страхотна. Благодарен съм, че ни дадохте възможност да се запознаем с традиционната китайска култура. Практикуващите Фалун Дафа изглеждат много спокойни. Това е прекрасно представяне", заяви той пред кореспондента на Minghui.org.

Много хора в публиката, които вече знаеха за Фалун Дафа и за преследването му в Китай, изразиха подкрепа за мирната съпротива на практикуващите.

Парада беше излъчван на живо от местен телевизионният канал.
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies