Д-р Сев Оздовски

"Ако погледнете назад в историята, ще видите, че хората са побеждавали потисничеството, така и вие ще го победите! Това, което правите е добро, бъдете силни и продължавайте да подавате жалби. Борете се за вашите човешки права!"

Това са думи на бившият комисар за човешки права на Австралия и настоящ президент на Австралийската комисия за обучение относно човешките права, д-р Сев Оздовски, изречени в интервю в Сидни, Австралия.

Той бе помолен да коментира завеждането на хиляди съдебни дела срещу бившия китайски лидер Дзян Дзъмин. Ищците, сред които мнозинството симпатизанти на Фалун Дафа и техни близки, търсят съдебна отговорност от бившия генерален секретар на Китайската комунистическа партия за арести, изтезания и убийства на хиляди практикуващи Фалун Дафа от началото на преследването на практиката през 1999 г. до днес.

Над 103 000 ищци са отправили жалби до Върховната прокуратура и Върховния народен съд в Китай.

Дзян Дзъмин се смята за инициатор на националната кампания на репресии срещу близо 100 милиона последователи на Фалун Дафа в Китай, която продължава вече 16 години. Международни доклади потвърждават, че под негово ръководство е извършвано и насилствено отнемане на органи от живи поддръжници на Фалун Дафа. Органите се използвани за трансплантации в Китай, носещи значителни приходи на извършителите на тези престъпления.

"Преследването на практикуващите Фалун Дафа в Китай, което започна през 1999 г., има всички характеристики на геноцид. В доклада на Дейвид Килгор, бивш канадски депутат и държавен секретар за Азиатско-тихоокеанския регион, и на адвоката по човешките права, Дейвид Матас, бе документирано, че практикуващите Фалун Дафа са убивани, за да им бъдат отнети роговици, сърца, бели дробове, черен дроб и бъбреци, които впоследствие са продавани на потенциални клиенти", пише д-р Оздовски.

Д-р Оздовски вярва, че жалбите срещу Дзян Дзъмин могат да помогнат на хората в Китай да започнат да се доверяват повече на правната система.

"Това, което се случва е добро. То помага за изграждане на доверие у хората в правната система и им позволява да казват, това което мислят, макар че това все още не е напълно достатъчно. Имаме да извървим още дълъг път." Д-р Оздовски вярва, че за престъпленията на Дзян срещу човечеството трябва да се приложи подходяща наказателна процедура.

Д-р Оздовски оцени високо австралийския телевизионен канал SBSTV, който излъчи документалният филм "Човешка жътва". Филмът разобличава отнемането на органи от практикуващи Фалун Дафа и други политически затворници, извършвано от китайския режим.

"Важно е отнемането на органи в Китай, да бъде изобличено публично, за да може да бъде спряно", заяви Оздовски в писмото си.
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies