Сан Франциско парад

Мостът “Голдън Гейт” (Golden Gate Bridge), един от символите на САЩ и емблематична туристическа атракция в Сан Франциско, щата Калифорния, за пореден път привлече вниманието на 17 октомври - този път с нещо различно.

Туристи от цял свят, колоездачи и пътници в минаващите по моста автомобили бяха възхитени от грандиозен поход на стотици практикуващи Фалун Гонг, дошли от всички кътчета на света, включително от България.

Практикуващите, облечени в жълти дрехи, цветът на Фалун Гонг, и носещи жълти знамена, преминаха в колона по цялата дължина на моста, дълъг близо 3 километра, формирайки внушителна жива верига.

Целта на събитието, което е уникално по своята същност и никога досега не е правено, бе да апелира за прекратяване на продължаващите 15 години репресии срещу последователите на мирната духовна практика в комунистически Китай. 

От 1999 г. насам китайският режим подлага практикуващите Фалун Гонг на тормоз, мъчения, насилствено отнемане на органи и дори убийство, само заради вярата им в Истина, Доброта и Търпение, трите основни принципа на практиката. 

В интервю за медията Minghui.org, Кремена Крумова, практикуваща Фалун Гонг от България, която участва в събитието, сподели: 

„В сърцето си съм с практикуващите Фалун Гонг в Китай, преследвани заради своите убеждения и с милионите китайски граждани, които нямат достъп до истината. Искрено се надявам, че туристите от Китай ще имат възможност да научат какво се случва в тяхната родина, докато са тук."

“Голдън Гейт” е висящ мост, разположен на протока между залива на Сан Франциско и Тихия океан. Обявен е за едно от седемте чудеса на съвременния свят от Американското общество на строителните инженери.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies