Китай Фалун Гонг Дафа

Борбата за власт в Китай се приближава към своята развръзка.

Покрай чистката в партията, организирана от Си Дзинпин, много служители, отговорни за преследването на практиката Фалун Гонг в Китай, попаднаха в затвора през последните две години.

Китайските държавни медии открито говорят за корупцията сред висшият ешелон на партията, а виновните служители са наричани „Големите тигри”.

Настоящия държавният глава Си Дзинпин заяви в средата на август, че е „поставил под контрол“ бившия президент Дзян Дзъмин. Дзян е главната фигура на фракцията, която кампанията на Си Дзинпин цели да унищожи. Той се смята за главно отговорен за преследването на Фалун Гонг.

Динамично развиваща се политическа сцена в Китай

Случаите на избягалия в посолството на САЩ първи лейтенант на Бо Силай, Уан Лидзюн, и на самия Бо Силай, разкриха пред света вътрешните борби водени по високите етажи на Китайската комунистическа партия (ККП). Двамата са основи политически фигури, политически съюзници на Дзян Дзъмин, пряко свързани с преследването на Фалун Гонг.

Борбата не е само за това кой ще унаследи ККП и кой ще застане начело на огромната държава.

Фалун Гонг е преследван в Китай в продължение на 16 години, през което време милиони негови последователи в страната и по света се опитват мирно да защитават човешките си права, като информират хората.

По този начин темата за Фалун Гонг се превърна в морален тест за свободния свят. Хората от цял свят са поставени пред дилемата да решат дали искат да бъдат на страната на справедливостта и съвестта или на страната на диктаторския режим на ККП. Нации, организации, компании и частни лица – всички трябва да направят своя избор в тази своеобразна битка на „доброто и злото”, която мнозина вярват, че ще промени историята на Китай и на света.

Практиката Фалун Гонг, или Фалун Дафа, е вкоренена в петхилядната древна култура на Китай

Причината, поради която Китай е просъществувал като нация в продължение на хиляди години, е възникналата много отдавна силно развита цивилизация. Мистериите за нея са описани в мистичните текстове „Книгата на промените” или „Осемте триграми”. По-късно се разпространява конфуцианството, даоизма и будизма, които дават на Китай култура, която му определя специално място в световен план.

Зачитане законите на Вселената и единството на човека с обкръжаващия го свят, ученията за доброта, справедливост и мъдрост, изграждат облика на древната култура. Тя учи на уважение към възрастните, както и на скромност и ясно съзнание. Всяка област на бита на китайския народ се оказва пропита с този дух – от ястията до древната китайска медицина и изкуство, музика, литература и архитектура.

Начинът на живот на китайския народ в миналото се основава на китайската култура, която оказва значително влияние върху останалия свят. Китайската петхилядолетна история не е случайност, а историческа обусловеност. Въпреки това, тази древна цивилизация систематично е унищожавана в безпрецедентен мащаб след идването на власт на ККП и с основаването на комунистическата народна република.

Голяма част от произведенията на древната архитектура и изкуството са унищожени, потъпкани са съвестта и справедливостта. Трудно се различава доброто и злото, а човечността е напълно отхвърлена. Китай и световното наследство понасят неизчислими загуби по време на китайската културна революция през миналият век.

През 1992 г. практиката Фалун Гонг е представена за първи път пред обществеността в Китай и ситуацията в страната се променя изведнъж. Само за седем години между 70 и 100 милиона души в Китай започват да следват принципите на практиката Истинност, Доброта и Търпение.

Методът за самоусъвършенстване Фалун Гонг, заедно с петте медитативни упражнения на практиката подобряват умственото и физическото здраве и повишават морала на обществото.

Изгубените морални ценности, както и доброто в хората преживяват ренесанс, след като Китай преоткрива своите културни корени.

Дзян Дзъмин започва преследването на Фалун Гонг

Въпреки че разпространението на Фалун Гонг носи на обществото доказани ползи, през юли 1999 г. бившият китайски лидер Дзян Дзъмин започва кампания на преследване срещу мирното движение. По това време, броят на последователите на Фалун Гонг надминава броя на членовете на партията. Дзян изпитва ревност от този факт и чувства заплаха за своето управление.

Преследването слага край не само на краткото китайско възраждане; то превръща Китай в престъпна държава, която в името на своя владетел извършва невъобразими до сега престъпления.

„Унищожете репутацията им, доведете ги до финансово и физическо унищожение“, е заповедта на Дзян.

Убийствата на практикуващи Фалун Гонг се оставят без последствия. Телата на практикуващи са изгаряни без да бъдат регистрирани. В съдебната система на Китай настава хаос. Гражданите губят работните си места и благосъстояние, биват отвличани или незаконно задържани; затваряни са в психиатрични клиники, трудови лагери и центрове за промиване на съзнанието. Безброй семейства са разделяни, роднини и приятели са в постоянен смъртен страх. Ежедневието на стотици милиони хора е изпълнено със страх и ужас. И всичко това, просто защото искат да следват практика, която ги учи да са добри, търпеливи и толерантни.

Китайската общественост и до днес е под държавен терор

ККП използва всички възможни средства за унищожаването на Фалун Гонг: инсцениране самозапалване на „последователи“ на практиката на площад Тиенанмън, малтретиране, изтезания, изнасилване, отнемане на органи...

Преследването поглъща всяка година милиарди долари, равняващи се на около една четвърт от брутния вътрешен продукт на Китай. Високопоставен китайски служител неотдавна съобщи: „Без пари преследването няма как да продължи.“

С насилие и заплахи ККП принуждава китайския народ да се откаже от правосъдие и съвест. Много хора се поддават на натиска от страх. Единици са тези, които се осмеляват публично да застанат на страната на Фалун Гонг и много от тях плащат висока цена за това. Така преследването на Фалун Гонг успява да пречупи гръбнака на целия народ и да погуби съвестта на нацията.

С пари и заплахи, тъмната страна на хората е провокирана да се отдаде на корупция и подкупи, ширещи се в средите на държавната администрация. Колкото по-несмутимо някой вреди на другия, толкова по-богато „възнаграден“ е той от системата.

С методите, които са усъвършенствани по време на преследването на Фалун Гонг, режимът започва да преследва и други "неприспособими" граждани.

Паралелно с преследването на Фалун Гонг в Китай започва бум в трансплантационната медицина

От малък брой трансплантации на органи от преди 1999 г., изведнъж от 2001 г. насам Китай започва да извършва десетки хиляди. Болници обявяват на интернет страниците си ценови листи и обещават, че могат да намерят подходящ човешки орган за трансплантация в рамките на две седмици.

Екип от следователи, съставен от двамата канадски адвокати за човешки права – Дейвид Килгор и Дейвид Матас, в техен доклад стигат до заключението, че до 2006 г. десетки хиляди практикуващи Фалун Гонг са убити по поръчка в затвори и трудови лагери заради органите им.

Според ново проучване на Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WOIPFG), контролираното от държавата отнемане на органи от 2000 г. до днес засяга над 2 милиона жертви.

От известно време отнемането на органи и трафика на органи навлезе и сред китайското общество. Сведения за нееднократно отвличани, осакатявани или убивани цивилни лица, започват да се появяват в медийното пространство.

В Китай цялата общественост е свидетел на престъпления от всякакъв род и вече никой не се чувства в безопасност. Функционери на партията, бизнесмени и техните семейства бягат в чужбина, докато на обикновените хора им остава само чувството за безнадеждност и гняв.

Вътрешната борба за власт в Китай е свързана с Фалун Гонг

Дори китайските управници не могат вече да си затварят очите пред катастрофалните последици от преследването на Фалун Гонг. Моралният упадък на обществото е извън контрол и заплашва режима директно с постоянни протести.

Тъй като самите виновници се страхуват от възмездие за тежки престъпления, те се опитват да поддържат преследването с всякакви средства и дори биха стигнали до политически преврат.

Сегашното правителство на Китай е затруднено да управлява страната, тъй като неговата сигурност е постоянно под заплаха.

Докато умереното крило се опитва да запази мира и реда, другата страна създава хаос, за да отвлече вниманието от отговорността, която трябва да поеме.

В общи линии кризата в ръководството на ККП може да се каже, че се дължи на преследването на Фалун Гонг. Въпреки че вътрешната борба на ККП отдавна открито е обявена, заради деликатността на въпроса китайското ръководство до сега не е споменало нищо за отнемането на органи и другите престъпления в следствие на преследването.

Машинациите на ККП в чужбина се фокусират върху Фалун Гонг

Както в Хонг Конг, така и в Тайван контролирани от ККП групировки се опитват да заглушат протестиращите практикуващи Фалун Гонг, което нарушава местната свобода и демокрация.

В Европа и САЩ агенти на ККП постоянно наблюдават и се намесват на практикуващите Фалун Гонг. В същото време ККП упражнява и икономически натиск върху западните правителства, за да може темата Фалун Гонг да остане табу.

ККП се основава на мрежа от агенти и е готова да плати всякаква политическа и икономическа цена, за да продължи преследването и да прикрие истината за него. По този начин ККП изнася своята война срещу Фалун Гонг в над 120 страни където практиката свободно се практикува.

Практикуващи Фалун Гонг се застъпват за човечността

През последните 16 години практикуващите Фалун Гонг информираха непрекъснато световната общественост за фактите за преследването, докато много правителства, медии и политици подхождаха към темата със страх и мълчание.

Защо практикуващите не са се отказали до сега? Защото го правят за зачитане на основните човешки достойнства. Те знаят, че това води до опасност от загуба на човешката идентичност, а един народ без морални стандарти няма никакво бъдеще.

Това преследване не се ограничава до Китай. По цял свят морала на правителства, медии и народи е поставен на изпитание. ККП извършва отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг в китайските трудови лагери и затвори в широк мащаб. Предвид огромните престъпления, всяко човешко същество се сблъсква с въпроса къде е най-ниската граница на човечността и морала.

Да мълчим ли за тези престъпления?

По време на кървавото преследване ККП използва огромни ресурси, за да влияе на международните медии да оклеветяват Фалун Гонг или да премълчат за преследването в техните репортажи. Правителства, политици и медии продължават да мълчат за престъпленията на ККП, като по този начин се отричат от основни ценности и морал.

Преследването на Фалун Гонг продължава вече 16 години и засяга пряко живота на повече от един милиард китайци.

Преследването има отражение по цял свят. Ако не бъде спряно, Китай ще бъде разкъсан от борбата за власт по върховете на партията и последствията ще доведат до повече страдания.

Докато преследването не спре и отговорните лица не бъдат изправени на съд, китайското общество няма да е в състояние да се върне към нормалното си състояние. До тогава нито Китай, нито светът ще намерят покой.

Като се имат предвид икономическите изкушения и заплахите на ККП, преследването на Фалун Гонг ще постави на тест всички хора. Така това преследване, докато то съществува, ще остане важен въпрос, който засяга всички нас.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies