Дзян Дзъмин инстина

"Ню Тан Дайнъсти Телевижън" (NTDTV) представя серия от репортажи за живота на бившия лидер на Китай Дзян Дзъмин, смятан за отговорен за продължаващите и до днес репресии над духовната практика Фалун Гонг в Китай.

Тема на репортажа:

Разпродаването на територии на Китай от Дзян.

Девети и десети декември (9-10.12) 1999 г. са дати на позор за Китай. По това време Дзян Дзъмин, в ролята си на Генерален секретар на Китайската комунистическа партия (ККП), подписва (от страна на Китай) договор между Народна република Китай и Руската федерация, касаещ източната и западната граници на Китай и Русия, докато е на посещение при руския президент Елцин. Договорът предава на Русия над 1,5 милиона кв. км. от северен Китай.

Земята, която Дзян Дзъмин дава на Русия, се равнява на площта на три североизточни китайски провинции. Дзян също така дава на Русия устието на река Тумъндзян, което е вратата на североизточен Китай към Японско море, по този начин блокирайки бъдещи възможности за развитие за Китай.

Бившият лидер на СССР, Ленин, прави три изявления в миналото, да се върнат китайските земи на правителството на Китай. Новият договор на Дзян Дзъмин напълно отрича договора "Нерчинск", постигнат чрез войни с Русия, водени от император Канси от династията Цин. По този начин, Дзян прави неизгодни за страната договори, които не са признати от правителството на КМТ и от предишните лидери на ККП.

Много китайци смятат, че този договор завинаги лишава бъдещите поколения от възможността да си поискат обратно териториите. Те категорично осъждат факта, че Дзян е скрил за това важно събитие. За него е споменато само на 11 декември 1999 г., на първа страница на "Пипълс Дейли" (People's Daily) с бележка от 100 йероглифа.

ККП забрани да се говори за измяната на Дзян. В много интернет сайтове терминът "границите на Китай и Русия" е бил считан за чувствителен и блокиран. Затваряни са Форуми за обсъждане на тази тема.

През 2005 г. бившият зам.-главен редактор на хонгконгската печатна медия Уей Уией По (Wei Wui Po) Чин Чеон, е арестуван в Гуанджоу и осъден на пет години затвор, за публикуване на статии под името Джун Гуорен във вестник Мин Пао (Ming Pao), който е друга хонгконгска медия.

Джун Гуорен посочва, че никои територии не принадлежат на една партия, и че договорът на Дзян е абсурден пример за това, как една партия смята, че представлява целия китайски народ в 21-ви век.

През юни 2010 г. е претърсен домът на адвоката и професор от колежа по право в Югоизточния университет, Джан Дзанин от Нандзин, а той самият е разпитван незаконно от местните власти, заради разпространяване на информация в Интернет, свързана с престъпленията и скандалите на Дзян.

Джан Дзанин разказва пред американската китайско-езична телевизия NTDTV: "Въз основа на материали на Лю Дзяпин, Дзян Дзъмин се е присъединил към КГБ когато е учил в Русия и е станал агент на КГБ. Като Генерален секретар на ККП по-късно той не е искал това да излезе на яве. Така той прави сделка с Русия - ако не публикувате моето досие, ще ви дам 1,5 милиона кв. км. земя."

Снимката на Дзян прегърнал Елцин след подписване на договора показа на целия свят колко жалък е той.

Според NTDTV, Дзян подписва този договор, без да уведоми високопоставените служители в самата ККП. По-късно, когато високопоставени генерали от ККП разбират за това, Дзян Дзъмин прехвърля отговорността върху цялата партия и принуждава служителите на ККП да мълчат по въпроса.

По подобен начин, Дзян дава китайски територии на Таджикистан, Киргизстан и Казахстан, за което китайските държавни медии не смеят да публикуват информация.

Смята се, че истинските мотиви на Дзян Дзъмин да разпродава територии от Китай са: да предпази себе си и истината за службата му към КГБ да не излезе на яве, и за да получава подкрепата на Русия и на други страни.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies