Дзян Дзъмин Фалун Гонг

"Ню Тан Дайнъсти Телевижън" (NTDTV) представя серия от репортажи за живота на бившия лидер на Китай Дзян Дзъмин, смятан за отговорен за продължаващите и до днес репресии над духовната практика Фалун Гонг в Китай.

Тема на репортажа:

Преследване на убеждения

На поста си като Генералeн секретар на китайската комунистическа партия (ККП), Дзян Дзъмин започва безпрецедентно преследване на практиката Фалун Дафа. На прицел са стотици милиони обикновени хора, които я практикуват. Като използва държавната система, ККП продължава съкрушителните репресии и до сега.

На 13 май 1992 г. г-н Ли Хонгджъ представя духовната практика за подобряване на духа и тялото Фалун Дафа пред обществеността.

Базирана на универсалните принципи "Истинност, Доброта, Търпение", Фалун Дафа подобрява здравето на хората и повишава тяхната нравственост.

Според вътрешно разследване на Обществена сигурност през 1999 г., броят на практикуващите Фалун Дафа в Китай е 70-100 милиона души.

Проучване през 1998 г., оглавено от лидера на Народния конгрес Чяо Шъ заключава, че Фалун Дафа "води до всякакви ползи и никакви вреди за страната и народа." Според вътрешна информация, почти всички висши лидери на ККП и членове на техните семейства, включително Дзян Дзъмин, са чели текстовете на Фалун Дафа или са го практикували.

Джан Ърпин, говорител на Фалун Дафа в САЩ разказва: "Всъщност по това време режимът на ККП признава Фалун Дафа. ККП награждава Фалун Дафа с много награди. ККП дори организира хора от държавни агенции и всички сфери на живота, да го практикуват. Тези обстоятелства провокират завист у Дзян."

През 1997 г. и 1998 г. Луо Ган, лидер на Комитета по политика и право в ККП, издава заповеди на Министерството за обществена сигурност да започне разследване, оклеветяване и тормоз над последователите на Фалун Дафа .

През април 1999 г. Луо Ган и неговият зет, Хъ Дзуошиу, провокират инцидент, при който 45 Фалун Дафа практикуващи са бити и след това арестувани в град Тиендзин. Общинската управа на Тиендзин насърчава практикуващите да обжалват инцидента в Пекин.

Така, на 25 април десетки хиляди практикуващи Фалун Дафа се събират пред Централния офис за жалби в Пекин, близо до Джонанхай.

Тогавашният премиер на ККП, Джу Рундзи, се среща с представители на Фалун Дафа и нарежда на властите в Тиендзин да освободят задържаните практикуващи.

Същата нощ Дзян Дзъмин пише до Постоянния комитет (ПК) на Политбюро на ККП. На събрание на ПК на следващия ден той набляга, че "партията е в опасност" и настоява за незабавни и решителни мерки срещу практикуващите Фалун Дафа. Освен Дзян, останалите шестима членове на ПК са против мерките.

На 10 юни Дзян основава, подобно на Гестапо, държавно учреждение с името "Управление 6-10". Това е организация, чиито правомощия са над конституцията и закона, и която е подчинена единствено на Дзян Дзъмин. Тя е създадена със специалната цел да осъществява преследването на Фалун Дафа.

На 19 юли Дзян свиква висшите лидери на ККП на правителствено заседание. На него той оповестява заповедта си да се започне преследване на Фалун Дафа. На войските около Пекин е наредено да са в бойна готовност.

На 20 юли Дзян нарежда да се направят масови арести на практикуващи Фалун Дафа в цялата страна и да се унищожат всички книги на Фалун Дафа.

Дзян настоява: "Да се унищожи Фалун Дафа до 3 месеца!"

Но нямащите право на глас практикуващи Фалун Дафа не се поддават. Те се стичат на площад Тиенанмън в Пекин от всички краища на Китай, обявявайки "Фалун Дафа е велик".

Хиляди практикуващи Фалун Дафа се събират на площад Тиенанмън през октомври 2000 г., за да издигнат банери и да защитят правото си на свобода на вярата.

През ноември 2001 г. 35 Фалун Дафа практикуващи от над десет страни по света също отиват на Тиенанмън с голям банер с думите "Истинност, Доброта и Търпение".

Книгата "Истинската история за Дзян Дзъмин" разкрива, че години наред Дзян е харчил една четвърт от финансовите ресурси на Китай за осъществяване преследването на Фалун Дафа. В най-тежките периоди за това той използва дори една трета от ресурсите на Китай.

Джан Ърпин споделя: "Преследването на Фалун Дафа практикуващи е всеобхватно и мащабно. То включва всички: включително обществена сигурност, органите за разпространение на пропаганда, училищата, военните заведения, предприятията и дори малките села. Преследването е също така глобално.

Лагерът на Дзян инсценира "самозапалването на Тиенанмън" на 23 януари 2001 г. Във видеото, излъчено от телевизията на ККП, CCTV, бяха показани нелепи сцени, които имат за цел да представят замозапалване на практикуващи. Впоследствие бе установено, че видеото е монтаж, което бе потвърдено и от различни международни организации, като Международната организация за развитие на образованието (IED).

Дзян нарежда на Управление 6-10: "Съсипете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, унищожете ги физически!" Унищожителната политика на ККП се прикрива със заповедта на Дзян: "Всички убийства да се броят за самоубийства."

Според непълни данни повече от 3900 практикуващи са измъчвани до смърт. Десетки милиони практикуващи са подложени на изтезания, задържане, лишаване от свобода, промиване на съзнанието, насилие, изнудване и прогонване.

Джан Тиенлин, анализатор по темата споделя: "Над 100 милиона практикуващи Фалун Дафа са жестоко преследвани в Китай, както и много практикуващи в чужбина, но никой от тях не е прибягнал до насилие. Това е наистина забележително. Най-после китайският народ се отърсва от миналото си на послушни роби. Те искат да се борят, но не като роби или мафиоти. Фалун Дафа им даде алтернатива."

Използвайки мирни средства, практикуващите Фалун Дафа настояват за спиране на преследването и разкриване на истината. Те включват разпространяване на материали с фактите за преследването, вмъкване в честотите на китайската телевизия и излъчване на видеа с истината за преследването на Фалун Дафа, даване под съд на Дзян и други висши служители на ККП, участващи в преследването, разработване на софтуер за преминаване през Интернет блокадата на ККП, подаване на жалби до ООН, НПО и правителства на различни държави, отправяне на световни призиви за спиране на преследването на Фалун Дафа.

Независимо от 16-те години на преследване, влиянието на Фалун Дафа продължава да расте. Сега практиката е разпространена в близо 160 страни и региони по света, а основният текст на Фалун Дафа, книгата "Джуан Фалун", е преведена на над 40 езика.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies