Индия панаир

На Световния панаир на книгата в Ню Делхи, където Китай е уважаван гост, един от щандовете представи древната медитативна практика Фалун Дафа, която е преследвана от Комунистическата партия в Китай.

Асоциацията на Фалун Дафа в Индия, която има последователи в цялата страна, застъпва принципите Истина, Доброта, Търпение, които са принципи и на самата практика. Асоциацията раздаде книги, посветени на изследвания, проведени върху последиците от практиката в китайското общество през последните няколко години.

Три книги – “Кървава реколта: отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай” от Дейвид Матас и Дейвид Килгор, “Клането” от Итън Гутман и “Държавни органи: трансплантационни злоупотреби в Китай” от Дейвид Матас и Торстен Трей, разказват за живота на тези китайци, които са хвърлени в затвора заради тяхната практика.

Организаторите казват, че целта им е да “повишат вниманието на хората за нарушенията от лекари и потъпкването на човешките права в Китай от Китайската комунистическа партия”.

Марк Люберик е австралиец който живее в Индия от осем години, описва в детайли поредицата от събития, случили се от появата на Фалун Дафа през 1992 г.

Люберик си спомня как е прибягвал до пушене на наргиле и алкохол, за да освободи стреса от работата, но след като негови приятели го запознават с практиката, той отказал алкохола.

“Аз съм се натъквал на Фалун Дафа поне три пъти в моя живот, преди наистина да го забележа. Просто търсех нещо, за да се освободя от стреса и бях пробвал различни дисциплини, включително йога и фитнес, преди най-накрая да започна медитативната практика и открия забележителна промяна в живота ми”, казва той.

Последователи казват, че практиката е широко известна в 120 страни по света.

"Практиката е забранена в Китай през 1999 г. и всички практикуващите са изпращани в затвори. Смята се, че практиката е определена като заплаха, въпреки че Китайската комунистическа партия е била много благоразположена към нея, когато започва да се разпространява през 1992 г. Много позитивни статии за практиката са били написани в медиите и вестниците."

“След известно време обаче, правителството търси да извлече печалба от практиката, с което създателят на Фалун Дафа не се съгласява и това води до напрежение.” казва Люберик.

През 1999 г. Китайското правителство започва кампания с цел да обяви практиката за нелегална.

На Панаира на книгата, който се проведе от 14 до 22 януари, книги на английски и хинди, описват “неправдите, терора, годините, прекарани в трудови лагери и убийствата за органите им”, на които Фалун Гонг практикуващите са подложени в Китай.

“Ние представяме тези книги, за да спрем преследването в Китай. Насилствено отнемане на органи означава, че хора от различни страни, включително Индия, отиват и получават трансплантация на органи. Ние бихме ги призовали да не ходят в Китай на здравен туризъм, нито да използват тези органи” - казва Маниша Чаханде, също практикуващ Фалун Дафа.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies