Китай служител

Неотдавна, на сайта на Централната дисциплинарна комисия на Китайската народна република (КНР), започнаха постоянно да се публикуват изявления на президента Си Дзинпин, с предупреждения към служители на Китайската комунистическа партия (ККП) на всички нива. В своите изказвания Си използва изрази като "престолонаследник", "държава в държавата", "баща на императора" и други.

В китайската общественост се смята, че тези изрази се отнасят до Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун. Синът на известния покоен генерал на ККП Лу Ю наскоро в интервю за китайските медии разкри информация, че Си Дзинпин дълго време мисли по този въпрос и вече има план за това, как да се справи с тези двамата. Според мнението на Лу Ю, вече е останало малко време.

В началото на 2016 г., официално беше публикувана новата книга на Си Дзинпин. В книгата се говори, че на 2 февруари 2015 г., Си Дзинпин в реч по време на семинар на специална тема казал: при върховенството на закона никой не може да разчита на късмет и надежда за облаги, извън рамките на закона, че няма да има никакви укази за помилване и никакви "престолонаследници".

Заглавието на основната статия на официалния сайт на Централната дисциплинарна комисия, на 9 януари 2016 г., гласи: "Си Дзинпин: „Някои вече са достигнали пълна степен на разпуснатост.""

В същия сайт, на 10 януари 2016 г., е публикувана критична статия със заглавие: "Някои неща абсолютно не трябва да се правят в политиката. Ако се направят, трябва да се плати за това."

В сайта на 11 януари е публикувана статия с още по-рязко осъждане: "Някои водещи кадри се поставят над организацията и смятат, че са центъра на Земята."

Всички тези заглавията са включени в новата книга на Cи Дзинпин.

Наскоро Лу Ю, даде интервю за чуждестранна китайскоезична медия, в което заяви: "И кой още може да бъде "бащата император", ако не Дзян Дзъмин? Има още така наречения „престолонаследник“. Това е Дзън Чинхун и никой друг. Това е равносилно на това, в тази книга да наричат по име Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун."

Лу казва още: „След като ги назовават с имена, предполагам, че Си Дзинпин, извън всякакви съмнения, много дълго обмисля всичко и вече е създал план, как да се справи с всичко това. Така че, по моя преценка, времето, което остава е много малко. Може би ще минат 2 или 3 месеца и ще видим, че Си е измислил нещо.“

Лу заяви, че в началото Си Дзинпин е решил, че вече е обуздал Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун. По-късно е имало серия от инциденти, които са принудили Си да промени мнението си.

Например, след срива на фондовия китайски пазар, той установил, че има много области, например финансовия сектор. В този сектор, по-рано постигнатите печалби позволяват на Дзян и Дзън активно да създават проблеми.

"В светлината на тези инциденти Cи не може да се справи с Дзян и Дзън. Ето защо в началото на 2016 г. Си се зае с "укрепване на дисциплината". С други думи, той се нуждае от някой, който да стане "бащата император" и друг, който да бъде "престолонаследник" ... и Cи ще се справи с Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун тази година.“ - казва Лу.

Лу Ю смята, че действията на Дзян и Дзън принуждават Си Дзинпин да направи така, че това да не е просто домашен арест. Лу разсъждава: "По отношение на това как да се избавят от Дзян и Дзън, аз мисля, че със сигурност ще бъде по-сурово от миналата година. Например, да одобри следствие или да използва метод като на Джоу Юнкан. Това би било най-добре."

Изразът "престолонаследник" за пръв път е използван на 15 януари 2015 г. В една статия-коментар на първа страница на официалната медия на китайската комунистическа партия "Пийпълс Дейли", се казва: "В борбата с корупцията не може да има никакви "престолонаследници". В кампанията за борба с корупцията категорично не трябва да се правят изключения."

Чуждестранният и добре известен икономист и политически китайски коментатор, Хъ Дзинлиен, в статията "Кого се има предвид под "престолонаследник“ отбеляза: "Това е посочено в "Пийпълс Дейли": "Бащата император" и "Престолонаследник" по описание са подходящи единствено за Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун."

В предишно интервю на Лу Ю пред "Епок Таймс", той отбеляза, че Си Дзинпин вече е поставил Дзян под домашен арест. За Дзян Дзъмин не изтича и най-малката информация. В интернет всички пишат, че или са го поставили под домашен арест, или са го арестували.

Главният редактор на хонгконгското списание "Чиеншао" по-рано заяви, че положението на Дзян Дзъмин сега прилича на домашен арест. Си плътно е блокирал всякакъв достъп на Дзян за намеса в политиката. Той е наредил за много предпазни мерки, включително ежемесечна смяна на охраната му.

След бомбения атентат в Тиенжин през 2015 г., "Епок Таймс" съобщава, че Си Дзинпин временно е арестувал Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун.

През 2002 г., на предишния конгрес на Китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин бе накаран да се оттегли от властта и той го направи, но само привидно. Правейки свое подреждане в партията, той е сложил в Постоянния комитет на Политбюро свои довереници като шесторката свои хора, включително и Дзън Чинхун, припознат като "престолонаследник".

Чрез тази стратегия, Дзян Дзъмин е бил в състояние да контролира ефективно китайския комунистически режим като "баща император".

"Бащата император" в този смисъл се отнася до предишния ръководител на правителството, който продължава да управлява чрез "престолонаследника", въпреки че той не заема ръководни позиции.

Връзката на Дзън Чинхун с Дзян Дзъмин

Дзън Чинхун е пенсиониран китайски политик. Той е бил член на Политбюро на Постоянния комитет на Комунистическата партия на Китай, най-високият лидерски съвет, както и с най-висок ранг и член на Секретариата на ЦК между 2002 г. и 2007 г. Той също така служи като заместник-председател на Народна република на Китай 2003-2008. През 1990-те години, Дзън е бил близък съюзник на тогавашния генерален секретар на страната на Дзян Дзъмин. Той е инструмент за укрепването на властта на Дзян. В продължение на години, Дзън беше основната сила зад организацията и служителите на партията.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies