Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

Китай служител

Неотдавна, на сайта на Централната дисциплинарна комисия на Китайската народна република (КНР), започнаха постоянно да се публикуват изявления на президента Си Дзинпин, с предупреждения към служители на Китайската комунистическа партия (ККП) на всички нива. В своите изказвания Си използва изрази като "престолонаследник", "държава в държавата", "баща на императора" и други.

В китайската общественост се смята, че тези изрази се отнасят до Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун. Синът на известния покоен генерал на ККП Лу Ю наскоро в интервю за китайските медии разкри информация, че Си Дзинпин дълго време мисли по този въпрос и вече има план за това, как да се справи с тези двамата. Според мнението на Лу Ю, вече е останало малко време.

В началото на 2016 г., официално беше публикувана новата книга на Си Дзинпин. В книгата се говори, че на 2 февруари 2015 г., Си Дзинпин в реч по време на семинар на специална тема казал: при върховенството на закона никой не може да разчита на късмет и надежда за облаги, извън рамките на закона, че няма да има никакви укази за помилване и никакви "престолонаследници".

Заглавието на основната статия на официалния сайт на Централната дисциплинарна комисия, на 9 януари 2016 г., гласи: "Си Дзинпин: „Някои вече са достигнали пълна степен на разпуснатост.""

В същия сайт, на 10 януари 2016 г., е публикувана критична статия със заглавие: "Някои неща абсолютно не трябва да се правят в политиката. Ако се направят, трябва да се плати за това."

В сайта на 11 януари е публикувана статия с още по-рязко осъждане: "Някои водещи кадри се поставят над организацията и смятат, че са центъра на Земята."

Всички тези заглавията са включени в новата книга на Cи Дзинпин.

Наскоро Лу Ю, даде интервю за чуждестранна китайскоезична медия, в което заяви: "И кой още може да бъде "бащата император", ако не Дзян Дзъмин? Има още така наречения „престолонаследник“. Това е Дзън Чинхун и никой друг. Това е равносилно на това, в тази книга да наричат по име Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун."

Лу казва още: „След като ги назовават с имена, предполагам, че Си Дзинпин, извън всякакви съмнения, много дълго обмисля всичко и вече е създал план, как да се справи с всичко това. Така че, по моя преценка, времето, което остава е много малко. Може би ще минат 2 или 3 месеца и ще видим, че Си е измислил нещо.“

Лу заяви, че в началото Си Дзинпин е решил, че вече е обуздал Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун. По-късно е имало серия от инциденти, които са принудили Си да промени мнението си.

Например, след срива на фондовия китайски пазар, той установил, че има много области, например финансовия сектор. В този сектор, по-рано постигнатите печалби позволяват на Дзян и Дзън активно да създават проблеми.

"В светлината на тези инциденти Cи не може да се справи с Дзян и Дзън. Ето защо в началото на 2016 г. Си се зае с "укрепване на дисциплината". С други думи, той се нуждае от някой, който да стане "бащата император" и друг, който да бъде "престолонаследник" ... и Cи ще се справи с Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун тази година.“ - казва Лу.

Лу Ю смята, че действията на Дзян и Дзън принуждават Си Дзинпин да направи така, че това да не е просто домашен арест. Лу разсъждава: "По отношение на това как да се избавят от Дзян и Дзън, аз мисля, че със сигурност ще бъде по-сурово от миналата година. Например, да одобри следствие или да използва метод като на Джоу Юнкан. Това би било най-добре."

Изразът "престолонаследник" за пръв път е използван на 15 януари 2015 г. В една статия-коментар на първа страница на официалната медия на китайската комунистическа партия "Пийпълс Дейли", се казва: "В борбата с корупцията не може да има никакви "престолонаследници". В кампанията за борба с корупцията категорично не трябва да се правят изключения."

Чуждестранният и добре известен икономист и политически китайски коментатор, Хъ Дзинлиен, в статията "Кого се има предвид под "престолонаследник“ отбеляза: "Това е посочено в "Пийпълс Дейли": "Бащата император" и "Престолонаследник" по описание са подходящи единствено за Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун."

В предишно интервю на Лу Ю пред "Епок Таймс", той отбеляза, че Си Дзинпин вече е поставил Дзян под домашен арест. За Дзян Дзъмин не изтича и най-малката информация. В интернет всички пишат, че или са го поставили под домашен арест, или са го арестували.

Главният редактор на хонгконгското списание "Чиеншао" по-рано заяви, че положението на Дзян Дзъмин сега прилича на домашен арест. Си плътно е блокирал всякакъв достъп на Дзян за намеса в политиката. Той е наредил за много предпазни мерки, включително ежемесечна смяна на охраната му.

След бомбения атентат в Тиенжин през 2015 г., "Епок Таймс" съобщава, че Си Дзинпин временно е арестувал Дзян Дзъмин и Дзън Чинхун.

През 2002 г., на предишния конгрес на Китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин бе накаран да се оттегли от властта и той го направи, но само привидно. Правейки свое подреждане в партията, той е сложил в Постоянния комитет на Политбюро свои довереници като шесторката свои хора, включително и Дзън Чинхун, припознат като "престолонаследник".

Чрез тази стратегия, Дзян Дзъмин е бил в състояние да контролира ефективно китайския комунистически режим като "баща император".

"Бащата император" в този смисъл се отнася до предишния ръководител на правителството, който продължава да управлява чрез "престолонаследника", въпреки че той не заема ръководни позиции.

Връзката на Дзън Чинхун с Дзян Дзъмин

Дзън Чинхун е пенсиониран китайски политик. Той е бил член на Политбюро на Постоянния комитет на Комунистическата партия на Китай, най-високият лидерски съвет, както и с най-висок ранг и член на Секретариата на ЦК между 2002 г. и 2007 г. Той също така служи като заместник-председател на Народна република на Китай 2003-2008. През 1990-те години, Дзън е бил близък съюзник на тогавашния генерален секретар на страната на Дзян Дзъмин. Той е инструмент за укрепването на властта на Дзян. В продължение на години, Дзън беше основната сила зад организацията и служителите на партията.

 


 

Този уебсайт използва cookies