кибератака хакер вирус

От декември 2015 г., излъчващата на китайски език телевизия Ню Тан Дайнъсти (NTDTV) е подложена на редица кибератаки. Администраторите обясняват, че това е дело на китайския режим. Времетраенето на атаките са от няколко до десет часа.

Международните независими медии, базирани в Ню Йорк - The Epoch Times (Епохални Времена) и New Tang Dynasty Television (НТДТВ) - са многократно атакувани от китайския режим, навярно защото са основани от последователи на преследваната в Китай практика Фалун Гонг и често обхващат теми, като правата на човека, които са цензурирани в континентален Китай.

Марк Ли – софтуерен инженер на НТДТВ съобщава, че на 23 януари т.г. е поставен 50-часов рекорд на кибератака. На 25 и 26 януари централата на Епохални Времена в Ню Йорк е засегната от силни кибератаки. Хакерите променят постоянно своите методи на атака. Заразяват с вируси персонални компютри, телевизионни приемници и обществени сървъри. Според използваните методи и степента на атаката, това не е дело на един човек, смята Ли.

Той споделя също, че кибератака е насочена към кражба на парола и друга поверителна информация. Целта е, да се атакува новинарската емисия на НТДТВ. Хакерите обаче не могат да постигнат целта си.

Стивън Грегъри, главен редактор на английската версия на Епохални Времена, съобщава, че кибератаките към медията са безуспешни. Добавя, че читателите ще продължат, да получават информация за събитията в Китай.

През 2000 г. Джон Taн, главен изпълнителен директор на Епох Медия Груп, основава китайско-езичното издание на "Епохални Времена". Чрез медията той осъществява своята мисия, да предоставя нецензурирана информация за Китай. Английското издание на "Епохални Времена" се появи в интернет през 2003 г., а неговото първо печатно издание през 2004 г.

НТДТВ е основана през 2001 г. Има кореспонденти по цял свят. Отразява теми, които са цензурирани от китайския режим, като правата на човека и преследването на Фалун Гонг. Предоставя нефилтрирани новини за Китай. Мисията на компанията е, да популяризира традиционната китайска култура.

НТДТВ и китайско-езичното издание на "Епохални Времена" в момента са сред най-популярните и влиятелни некомерсиални китайски медийни социални мрежи. Analyse-Firma Alexa показва рейтинг на сайта в порядъка на 2.074 и 1.869, като го нарежда сред най-посещаваните в света.

Относно кибератаката – двете медии са напълно независими от влиянието на китайските пропагандни органи.

Историята за официалния китайски натиск и намесата в работата на НТДТВ и "Епохални Времена" е необятна и включва заплахата на рекламодатели или потенциални рекламодатели, безредици при публични събития и натиск върху други правителства, за да се ограничи ареала им на медийна работа.

Самуел Джоу, вицепрезидент на НТДТВ споделя: „Кибератаката е продължение на репресиите на китайския режим. Това се случва, защото НТДТВ е основана от китайци в чужбина като независима медия и защото винаги свободно разпространява по цял свят достоверна информация за китайците."

Той подчерта, че през последното десетилетие този телевизионен канал остана последователен в публикуването на материали за корупцията и нарушаването на човешките права в Китай. Добави, че медията няма да промени принципите си заради тези кибератаки.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies