органи трансплантация Китай

Десетки хиляди невинни хора са убивани в Китай, заради незаконната търговия с органи за трансплантация.

През 2006 г. за първи път излиза информация от Китай, че в държавните болници целенасочено са убивани политически затворници, с цел продажба на органите им. Същата година бивша служителка на китайска болница заявява, че около 4000 привърженици на практиката Фалун Гонг са били убити в болницата, в която тя е работела, заради органите им.

Практиката Фалун Гонг се базира на принципите Истинност, Доброта, Търпение. От 1999 г. до днес, практиката е подложена на репресии в Китай. Многочислеността на последователите на тази духовна практика е приета като заплаха от Китайската комунистическа партия (ККП). Партията инициира масови арести на практикуващите, задържане в трудови лагери и в центрове за промиване на съзнанието и ги използва като банка за органи.

Разкази на очевидци и неоспорими медицински факти

Трудно е да се намерят доказателства, тъй като обективни, независими разследвания в Китай са невъзможни. Но показания на избягали от Китай затворници и медицински факти говорят сами за себе си. Никъде другаде по света, не е възможно да се получи орган, например черен дроб, в рамките на няколко дни. За да се гарантира това, би трябвало да има огромен запас от потенциални донори на разположение, но в Китай няма система за доброволно донорство, която би могла да предостави такова голямо количество органи за трансплантация.

Приносът на Китай в търговията с органи

От 2015 г. правителството на Китай обяви, че няма да отнема повече органи от екзекутирани затворници. Но броят на трансплантациите не намалява. Правозащитни организации изчисляват броя им между 10 000 и 20 000 на година.

Китай не може да обясни произхода на толкова много органи, които са присадени на богати клиенти от чужбина. В световната статистика по трансплантации на органи Китай стои на второ място след САЩ.

Излъчени са много документални филми, които представят разкази на очевидци и медицински факти, които помагат да се види, че в търговията с органи в Китай се корени неподозирано зло.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies