Австралия Китай депутат

Депутатът от парламента на австралийския щат Нов Южен Уелс, Дейвид Шобридж, в интервю за сайта Minghui.org, неотдавна коментира от Сидни темата за нарастващата вълна от съдебни искове срещу бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин.

Като член на Законодателния съвет, адвокат и бивш член на постоянната комисия по право, Шобридж подкрепя завеждането на дела срещу Дзян.

"Вярвам, че за съдебната система на Китай е много важно делото да влезе в съда, да бъде изслушано, удовлетворено и в крайна сметка да възтържествува справедливостта. За тяхната съдебна система (тази на Китай) това е един вид тест за зрелост - дали е готова да представи тези дела в съда."

Съдебните дела за подвеждане под отговорност и осъждане за геноцид срещу човечеството на бившия китайски диктатор, Дзян Дзъмин, стават все по-многобройни и са подкрепяни от юристи, законодатели и политици в много страни, от практикуващи Фалун Гонг в Китай и по света, както и от гражданите в България.

Дзян е посочен като поръчител на антиконституционно, незаконно, широкомащабно и унищожително преследване на десетки милиони практикуващи Фалун Гонг в Китай. Злоупотребявайки с властта си през 1999 г., той организира и впоследствие извършва кампания на репресии. Тя включва незаконни арести, убийства, мъчения и дори насилствено отнемане на органи на безчетен брой практикуващи Фалун Гонг, които продължават и днес. Тези действия нарушават не само конституцията на КНР и наказателния кодекс, но и международните наказателни закони.

Съдебните искове се изпращат по пощата до Върховния народен съд и Върховната народна прокуратура, където подлежат на задължително разглеждане.

След като Шобридж научи, че практикуващите Фалун Дафа в Китай подават съдебни искове и подписват истинските си имена, той каза: "Не само се възхищавам на мъжеството на тези хора, които регистрират съдебните искове от свое име, но и на юристите и адвокатите, които им помагат и представляват техните интереси. И адвокатите, и ищците са подложени на различни наказания и голям натиск от страна на правителството. Ние вярваме в тях и им пожелаваме да доведат започнатото дело до край."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies