митинг САЩ Китай

Сю Рунтао е практикуваща Фалун Гонг. Нейната майка е наскоро арестувана в Китай, за това, че разпънала плакат на практиката. Сю Рунтао говори за нейното състояние на митинг пред китайското посолство във Вашингтон на 3 март т.г.

Тя сподели: “Когато чух новината, че майка ми е арестувана, аз не можах да повярвам. Няколко дни по-рано тя ми каза да се грижа за себе си.”

Митингът целеше да привлече внимание към инцидента и да поиска незабавното освобождаване на майка ѝ и на трима други практикуващи Фалун Гонг, наскоро арестувани в Тиендзин, Китай.

Майката на Сю Рунтао, Уан Сирун, заедно с Ли Шиаохъ, Ли Шиаошиао и Шиун Уей разпънали плакати в Уандунти, Тиендзин, на връх Китайската Нова година - 8 февруари. На плакатите пишело: “Поздрави, граждани на Тиендзин! Фалун Дафа е добро! Истинност, Доброта, Търпение са добро.”

След като Уан Сирон е арестувана, домът ѝ е претърсен на 13 февруари. Другите трима практикуващи са отведени по-късно и задържани. Те са в тиендзинския център за задържане - Нанкай.

В дните около Китайската Нова година са арестувани приблизително 735 практикуващи Фалун Гонг. Понастоящем шестнадесет практикуващи в Тиендзин са задържани.

Г-жа Мин Гъ, говорител на Асоциацията на Фалун Дафа във Вашингтон каза на митинга: “Тези практикуващи Фалун Гонг, които са задържани в Тиендзин, не са извършили никакво престъпление. Те се стремят да бъдат по-добри хора чрез следване на принципите Истинност, Доброта и Търпение. Те са показвали плакати с новогодишни поздрави към гражданите на Тиендзин.”

Злоупотребявайки с властта си и нарушавайки международното право Дзян Дзъмин започва широкомащабно преследване на милиони последователи на духовната практика Фалун Гонг на 20 юли 1999 г. Основавайки институции извън закона, Дзян Дзъмин злоупотребява с поверените му власт и правомощия, като организира и извършва кампания на репресии. В резултат на това хиляди хора са загубили живота си.

Фалун Дафа е система за усъвършенстване на съзнанието и тялото от Буда школата. Следвайки принципите истинност, доброта и търпение, практикуващите повишават морала и духовността си, а доброто си здраве поддържат чрез изпълнението на 5 медитативни упражнения, които системата включва.

Всички желаещи да се запознаят с Фалун Дафа, могат да го направят на сайта www.falundafa.org, откъдето да изтеглят безплатно книгата "Джуан Фалун", която представя философията.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies