председател парламент Китай

Бившият полковник от китайската комунистическа партия (ККП) Син Дзилин наскоро разкри информация, че съветникът на бившия партиен лидер Дзян Дзъмин, Дзън Цинхун, е внедрил в ЦК по сигурността на партията агентът Ли, като го повишава в по-високо военно звание.

След неуспешни опити на групировката на Дзян да извърши държавен преврат, Дзян се опитва, с помощта на този агент, да постави Си Дзинпин под домашен арест или да го убие.

Въпреки това, на високо ниво в армията, агентът е уволнен, след което Си прави голяма чистка в ЦК по сигурността.

Експертът по история на ККП и бивш ръководител на издателството на военната академия на ККП, сега пенсиониран полковник, Син Дзилин, казва в интервю за "Радио Гласът на надеждата" на 20 март т.г., че по време на двата конгреса (Националния народен конгрес и Народния политически консултативен съвет) през 2016 г., официалните медии на автономния район Синдзян публикуват отворено писмо срещу Си Дзинпин. Според него, това е дело на групировката на Дзян Дзъмин и Дзън. В отвореното писмо се посочва, че съществува "коалиция срещу Си Дзинпин", но според Син, това изобщо не е вярно.

Сега Дзян Дзъмин е останал без поддръжници и групировката на Дзян вече има два неуспешни опита за държавен преврат.

Според Син Дзилин, в навечерието на двата Конгреса на Централното бюро по сигурността на ЦК на ККП, изведнъж става голямо разместване на партийните кадри поради факта, че Дзън внедри агента преди оставката си. След провала на преврата, Дзън иска да "изиграе тази карта": агентът да "влезе в играта" и да свърши „голямата работа“ - да навреди на Си Дзинпин.

Единият вариант е да подчини Си и да го манипулира.

Другият е да го убие.

Воените кадрови служители на висше ниво са ги разкрили. Си Дзинпин разгадал замисъла им и в същата нощ променил състава на цялата 38-ма армия, за да замени състава на „императорската гвардия“. Започва чистка в ЦК по сигурността. Сменени са от 80% до 90% от ръководните кадри.

Има данни, че тогавашният управляващ делата на ЦК на ККП, Ли Джаншу, и заместник-управляващият (който е и офис мениджър на Дзинпин), Дин Сюесян, внезапно пристигат в ЦК по сигурността на ККП и представят заповед на Централния Военен Съвет.

Атмосферата се нажежава.

Дават заповед на Цао Цин и Уан Цин незабавно да предадат личното си оръжие и ключовете. Зад вратата чака кола. Заповядват им да качат в колата и веднага да тръгнат към новото си назначение и след това да доложат за пристигането си там.

Сегашният ръководител на ЦК по сигурността Уан Шаодзюн просто поема поста на Цао Цин по време на основната реорганизация в Службата по сигурността.

Началникът на кабинета генерал-лейтенант Цао Цин е прехвърлен на поста заместник-командващ на Пекинския военен регион.

След края на военната реформа неговото назначение е неизвестно.

Заместник-началникът на ЦК по сигурността Уан Цин е преместен извън столицата и е назначен за заместник-канцлер на Информационно инженерния университет на НОАК (Народноосвободителната армия на Китай) в Джънджоу.

По-късно става известно, че Уан Цин вече е в процес на разследване.

Според разказ на информирано лице, по-голямата част от предишния състав на ЦК по сигурността - офицери и войници вече са прехвърлени в други части, а в гарнизона служат елитните части от 38-ма армия.

След тези разкрития и реорганизацията в Службата по сигурността, Си Дзинпин вече е променил обичайните правила и сам избира личната си охрана, което, според осведомени, е много рядко явление в историята на Китайската комунистическа партия.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies