Ню Йорк парад

Близо хиляда практикуващи Фалун Дафа от Ню Йорк подредени в различни групи и маршируващ оркестър премина по улиците на китайският квартал в Ню Йорк в събота на 23 април т.г. за да отбележи навършването на 17 години от мирния протест на практикуващи Фалун Дафа в Пекин.

На 25 април 1999 г. въз основа правата, дадени от китайската Конституция в Пекин се събират 10 000 практикуващи, за да протестират срещу неправомерното задържане на 45 свои съмишленици в град Тиендзин.

Протеста на Фалун Дафа преминава спокойно. Симпатизантите получават уверение от тогавашния премиер на страната Джу Рунджъ, че задържаните ще бъдат освободени. Премиерът дава гаранция, че правителството няма нищо против практиката и няма да се намесва на практикуващите.

Въпреки това, на 20 юли 1999 г., тогавашният главен секретар на комунистическата партия, Дзян Дзъмин, използва протеста като претекст да започне кампания за унищожаване на практиката, твърдейки че Фалун Гонг представлява заплаха за властта на режима.

От 1999 г. насам практикуващите в Китай са подложени на дълъг списък от репресии – от финансов и социален натиск до изтезания в трудови лагери, затвори и центрове за промиване на съзнанието, включително насилствено отнемане на органи и убийство.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies