Карма изтезание

Служител на Управление 6-10 в Китай неотдавна писа до редакторите на световния уебсайт на Фалун Гонг, Minghui.org. Той потърси отговор на въпроса за кармичната отплата, за която бил чул, че ще сполети него и колегите му. По-долу е неговото писмо и отговорът на Minghui.org.

(Управление 6-10 е тайна агенция за сигурност с мандат за унищожаване на Фалун Гонг. Тя има власт над местните полиция, правителство и съдилища. Играе роля на основен инструмент за арести, мъчения и убийства на практикуващи Фалун Гонг.)

Писмо до редакторите на Minghui.org

Уважаеми редактори на Minghui.org,

Привет! Прехвърлиха ме в Управление 6-10 и сега се налага да работя пряко с въпроси свързани с Фалун Гонг. За пръв път се натъкнах на Фалун Гонг по случайност преди години. Спрях да практикувам, след като беше забранен. Хората на моята възраст са покорни като цяло.

Нямах сериозни наблюдения върху Фалун Гонг преди да сменя работата си. Макар да критикувах китайската комунистическа партия за нейната корупция, не съм я мразил. Мислех, че партията е извършила добри неща като например премахване данъците на фермерите, покриване на разходите им за здравеопазване и увеличаване заплатите на работниците.

След като започнах работа в Управление 6-10, мой роднина често ми говореше за кармичната отплата, сполетяла висши партийни служители и други, преследвали Фалун Гонг. Той ми даде доста примери, включително случаите с Бо Силай и Уан Лидзюн. Не искам да влизам в конфликт с Фалун Гонг, но и не искам да ставам част от каквито и да било дейности срещу партията...

Моят роднина ми каза многократно: причина и следствие, карма. Малко се притеснявам за това и не съм сигурен какво да направя. Казах му да спре...Той ми даде пример с китайския знак 爆 (който означава „експлодирам“). Каза ми, че знакът означава, че който се е присъединил към партията (средната част на дясната половина на знака), ще бъде изложен на слънце, залят от вода и изгорен от огън (лявата половина на знака). Но не мога да сменя работата си за ден или два.

По-късно той ми даде софтуерна програма, с която да пробия цензурата в китайския Интернет, и ме помоли да чета редовно уебсайта Minghui.org. Мисълта ми е съвсем проста—не искам да бъда част от Фалун Гонг, но не съм и срещу партията. Просто искам да водя обикновен живот на държавен служител. Няма да ме сполети кармично възмездие, нали?

Надявам се да получа задоволителен отговор от вас.

Желая ви здраве и щастие!

1 ноември 2014 г.

Отговор от редакторите на Minghui.org

Уважаеми господине,

Съчувстваме Ви, след като прочетохме Вашето писмо. Истина е, всички сме изправени пред различни избори в нашия живот. Но уникалната обществена действителност в континентален Китай Ви поставя в позиция на конфликт с много хора.

Пишете, че се надявате на задоволителен отговор, затова ще се опитаме да Ви предложим някои идеи. Те може да не разрешат въпроса Ви в неговата цялост, но се надяваме да Ви разкрият нашата гледна точка.

Ако решите, използвайте нашия отговор като съвет. Ако не, моля, разберете, че не целим да нанесем каквато и да било вреда.

Нека обсъдим Вашия въпрос от три гледни точки: закон, морал и човечност.

1. Закон

Членове 35 и 36 от конституцията на Китай предписват, че китайските граждани имат правото на свобода на речта и правото на свобода на убежденията. Но китайската комунистическа партия (ККП) контролира правителството, съзнателно нарушава закона и незаконно преследва практикуващите Фалун Гонг.

Фалун Гонг е метод за самоусъвършенстване с три основни принципа: Истинност, Доброта и Търпение. Разпространен е в над 100 страни по света, включително в региони като Хонконг, Макао и Тайван. Макар да е подкрепян по цял свят, Фалун Гонг за жалост е преследван именно в своята родина: Китай.

Преследването е пряко погазване на китайската конституция, нали? Назначаването Ви на работа, в която принуждавате хора да се отричат от своите убеждения във Фалун Гонг не Ви ли поставя в позиция на конфликт с много хора? Не Ви ли поставя в позиция на нарушаване на китайската конституция?

2. Морал

Препоръката към хората да оттеглят членството си в китайските комунистически организации не е намеса в политиката. Това е призив към моралността на китайския народ. Нашите предци са държали много на спазването на нечии обещания. Как да приемаме сериозно хора, които не приемат обещанията си сериозно?

Представете си, че Вашият внук стане ученик. Връща се у дома от училище и казва: „Дядо, днес дадох лъжовна клетва пред червеното знаме и взех червената връзка (носена от членовете на пионерската организация).“ И Вие му отговорите: „Браво, детето ми! И аз направих така, като бях на твоята възраст!“

Трябва да даваме добър пример на децата си, нали? Когато се клехте да отдадете живота си на партията, да жертвате живота си за партията и да се борите за нея до края на живота си, наистина ли го мислехте? Можете ли наистина да поемете отговорност за думите си?

Много хора публикуват заявления, че се отричат от клетвите, които са дали по времето, когато са станали членове на партията. Такива заявления могат да се правят с псевдоним или инициали, тъй като от значение е само сърцето на човек.

Можете да оттеглите своята клетва, с която сте станали част от ККП и да се подпишете с псевдоним или инициали. Върнете си обратно съвестта и бъдете китайски гражданин с висок морал: бъдете човек, който казва каквото мисли, и мисли това, което казва.

По този начин, ако дойде денят на кармичната отплата, няма да сте част от нея, защото ще имате чиста съвест!

3. Човечност

Няма нищо лошо човек да иска повишение, бонуси и да си изкарва прехраната. Но като държавен служител, това е добро или лошо в зависимост дали действате съобразно конституцията или тормозите гражданите, на които се предполага да служите.

Често сме изправени пред трудни избори. Трудностите идват от конфликта между личната изгода и емоциите от една страна, и морала и съвестта от друга. Нормално е да искате да получите своето „парче от тортата“, но човечността изисква да преценим кое е правилно, кое е грешно и да защитим собствената си съвест.

Що се отнася до политиката, всички знаем, че китайският народ, който е преминал през толкова много комунистически кампании, би дал живота си за политиката. Тогава защо толкова много хора поставят под въпрос отношението на партията спрямо Фалун Гонг? Защото наистина са се подобрили благодарение на Фалун Гонг.

Независимото мислене е много важно. Китайското общество е силно деформирано: това, което е позволено от правителството, може да не е добро; това, което правителството забранява, може да не е лошо.

По наше мнение, две явления доказват, че Фалун Гонг води до подобрение на съзнанието и тялото: първо, хора от толкова много народности по цял свят практикуват Фалун Гонг, и второ, толкова много хора упорстват в практиката въпреки дългогодишните репресии.

Дори ако човек не разбира какво представлява Фалун Гонг, би следвало да го уважава. Това е основен аспект на човечността.

Ето какво предлагаме:

Вземете пример от историята. Прецедент за почти всяка ситуация може да бъде открит в миналото. Хора като Чин Хуей (човекът, който оклеветил и убил Юе Фей, известен генерал в китайската история) и неговите хора, всички са получили кармична отплата. Тези, които са опазили съвестта си чиста и не са участвали в злодеяния, свършвали добре. Онези, които са удържали на натиска и защитавали преследваните, били възнаграждавани накрая.

Дните на ККП са преброени. Това е известно на всекиго в Китай. Ако Дзян Дзъмин, партийният лидер, който започна преследването през 1999 г., знаеше, че ще среща Фалун Гонг навсякъде по света и че ще бъде съден за престъпленията си, едва ли щеше да посмее да го започне! Но връщане назад няма. Сега той знае какво е да си мишена на общественото негодувание.

Независимо къде изберете да живеете и работите, надяваме се, че ще уважавате конституцията и ще сте примерен гражданин.

Независимо какъв избор направите, надяваме се, че ще ни изпратите своя псевдоним или инициали. Ние ще Ви помогнем да оттеглите членството си в ККП и клетвата си към партията. Това е за Ваше добро и за доброто на бъдещите поколения. Не е ли прекрасно да го направите?

Редактори на Minghui.org

7 ноември 2014 г.


 

Този уебсайт използва cookies