Сеул Корея пресконференция

По време на пресконференция пред китайското посолство в Сеул на 20 юли т.г., Южнокорейската Фалун Дафа Асоциация призова за отзоваването на китайския посланик, Чиу Гуохун, и още двама служители на китайското посолство.

От асоциацията твърдят, че посланик Чиу Гуохун, политическият съветник Чън Шаочун, и секретарят Гуан Уънлун, са направили опит да попречат на събитие, организирано от последователи на практиката Фалун Дафа в Сеул на 17 юли.

Смята се, че посланик Чиу Гуохун е наредил на съветника Чън Шаочун преди събитието да изиска от южнокорейското външно министерство да попречи на провеждането му. Неоснователното искане обаче е било отхвърлено.

Целта на митинга е бил да повиши осведомеността на обществеността за 17-годишното преследването на практиката Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП).

На пресконференцията д-р У Шълие, говорител на Южнокорейската Фалун Дафа Асоциация заяви, че асоциацията осъжда намесата на ККП и настоява посланик Чиу Гуохун да бъде експулсиран от страната.

От асоциацията посочиха, че китайският посланик се намесва във вътрешните работи на Южна Корея и нарушава правата на гражданите ѝ. Говорителят У Шълие заяви: „Чиу Гуохун не разполага с необходимите качества за дипломат. Той вреди на политическите отношенията между Китай и Южна Корея. Посланикът Чиу Гуохун, съветникът Чън Шаочун и секретарят Гуан Уънлун трябва да бъдат експулсирани завинаги, заради тяхната намеса във вътрешните работи на Южна Корея, нарушаването на човешките права на гражданите на Южна Корея и нарушаването на южнокорейските закони.”

 


 

Този уебсайт използва cookies