полицаи Мексико

Повече от 600 полицейски служители на Мексико сити участваха в практически семинар за духовната практика Фалун Дафа от 18 до 22 юли т.г., на който научиха не само за същността на практиката, но и как да изпълняват нейните пет медитативни и лесни за научване упражненията.

Семинарът беше организран от местни практикуващи Фалун Дафа по покана на директора на службите по сигурност за охрана на училищата Адалберта Пелаез. Сътрудник от нейната служба препоръчал на Пелаез Фалун Дафа, след като видял демонстрация на упражненията на практиката, от която бил впечатлен, в Историческия център на Мексико Сити.

Полицаите от службата за безопасност в училищата работят с хиляди държавни и частни училища в Мексико, за да разкриват и предотвратяват разпространение и използване на наркотици, дейността на престъпни групировки и да подкрепят учениците, които са заплашвани и притеснявани.

Полицаите разказаха, че са се почувствали по-спокойни и енергични по време на петдневното обучение - често срещано явление сред хората, които започват да практикуват Фалун Дафа.

Полицейски офицер Лаура Мартинес Кока, която отговаря за обучението каза, че като правило, е трудно да се извършват дейности, включващи толкова много хора, но тези сутрешни упражнения направили служителите по-спокойни.

"Много ми хареса, защото ме прави спокоен", казва полицай Адриан Гарсия. "Дава ми енергия."

Адалберта Пелаез е доволна от промените в държанието на своите служители. Тя каза: „ Не знам какво сте им дали, но много спокойно отидоха на работа. Обикновено са много шумни, но този път бяха тихи и спокойни.“

Семинарът е включен като част от летните курсове за обучение на полицейски служители.

Широко разпространен в целия Китай през 90-те, Фалун Дафа е форма на чигун (цигун), който включва пет плавни медитативни упражнения и философия, която се основава на принципите Истинност, Доброта и Търпение.

Именно това допринася за широкото разпространение на практиката в Китай преди началото на преследването ѝ от китайския комунистически режим през 1999 г. Това преследване продължава и до днес.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies