йога САЩ Америка

На 20 август 2016 г. във Вашингтон се проведе ежегодния семинар по йога в конферентния център на Уолтър Е.Вашингтон.

Повече от двадесет практикуващи Фалун Дафа участваха в ежегодния семинар по йога в столицата на САЩ, Ващингтон, на който представиха практиката и демонстрираха упражненията на практиката на желаещите участници.

По време на събитието, което се проведе на 20 август т.г. в конферентния център на Уолтър Е., Изабел, която работи в банка, разказа: „Това е много интересна практика. Докато повтарях движенията на практикуващите на сцената, се почувствах много добре. Почувствах в тялото си движение на топла енергия, а в ума си дълбоко спокойствие.„

Аарон, по професия адвокат, който живее в щата Вирджиния дойде на семинара със съпругата си. Те видели практикуващите да изпълняват упражненията на Фалун Дафа миналата година във Филаделфия и бяха радостни, че отново се срещат с тази практика.

"Харесва ми", каза Аарон. "Когато научих упражненията, почувствах особена енергия, която обгражда цялото ми тяло. Това беше едно прекрасно чувство. Тялото ми беше толкова леко и спокойно. Дори не мога да го опиша с думи. Искам да продължа да практикувам Фалун Дафа."

Брант, преподавател в държавно училище в окръг Монтгомъри на щат Мериленд, се срещна с практиката за първи път. "Чудесно! - Каза той. - Научихме много жестове и движения с ръцете. По време на второто упражнение вдигаме двете ръце над главата и трябва да стоим в тази позиция пет минути. Почувствах, че се съсредоточавам дълбоко при изпълнението на това упражнение." Той каза, че се чувства спокоен, обновен и уверен в себе си, и че ще продължи да се занимава с Фалун Дафа и че ще го препоръча на приятелите и роднините си.

Практиката Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайски метод за личностно усъвършенстване, базиран на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта, Търпение, се съчетават с пет медитативни упражнения. Изключителната ѝ популярност в Китай и над 100 милиона последователи предизвикват завистта на лидера на Китайската комунистическата партия – Дзян Дзъмин, през 1999 г., когато той нарежда пълното унищожение на практиката с всички средства. Понастоящем Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на продължаващите репресии в Китай остава актуален и днес.

 


 

Този уебсайт използва cookies