строго секретно

Според вътрешна информация, Централното управление на Китайската комунистическа партия (ККП) наскоро е изпратило засекретен документ до местните управления на различни нива с инструкции, как да „подхождат“ към „ситуацията“ с Фалун Дафа.

Според източника на информацията документът посочва, че от 1999 г. репресиите над Фалун Дафа продължават вече 17 години. През последните 17 години, практикуващите Фалун Дафа, техните деца и други членове на техните семейства са били третирани несправедливо. Например, на децата на много практикуващи Фалун Дафа им е забранено да участват в армията или да получат образование. Членове на семействата на практикуващи също са лишавани от повишения на работните им места.

Документът заявява, че правителството постепенно ще отслабва натиска върху практикуващите Фалун Дафа и ще премахва ограниченията върху Фалун Дафа. Въпреки това, процедурата на „облекчаване“, посочена в документа, все още има предварително условие: практикуващият да се „отрече от Фалун Дафа“.

На 30 август, е свикана среща от Комисията за политически и законови въпроси в град, в Китай, който източникът на информацията не посочва. На срещата са поканени представители на държавни предприятия в града, за които работят практикуващи Фалун Дафа. Според информацията, целта на срещата е била да се информират участниците за документа, до който, правителствените ръководители над градско ниво имат достъп, въпреки, че е засекретен.

Служители на правителството коментират относно документа: „Той е индикация, че репресиите срещу Фалун Дафа са изправени пред дилема. Правителството ще се сблъска с огромни трудности, ако репресиите продължават. Но правителството не иска напълно да възстанови репутацията на Фалун Дафа, тъй като това ще е като шамар срещу управлението. Така че, те търсят практичен начин да облекчат ограниченията над практикуващите. Въпреки това, дори този „опит за поправяне на ситуацията“ не е пълен. Те все още принуждават практикуващите да се откажат от Фалун Дафа и натискът срещу тях няма да бъден намален, ако те не се съгласят.“

Дзян Дзъмин, бившият лидер, който започна и ръководи преследването, както и неговите приближени, изпитват сериозен натиск, като много от тях са арестувани заради обвинения в корупция. Много други са разследвани. Един от присъствалите на срещата е казал: „Откакто Дзян и неговата фракция са в тази ситуация, никой, дори членовете на Комисията за политически и законови въпроси, не знаят как да прилагат предписанията в документа. Ние чакаме за допълнителни насоки от властите.“

Практикуващите Фалун Дафа вярват, че документът посочва, че репресиите са достигнали задънена улица. Те смятат, че фракцията на Дзян не иска да признае провала си и издава този документ, за да провери нагласите. Така нареченото „облекчаване“ на натиска върху практикуващите всъщност е опит да се облекчи натиска върху самата комунистическа партия, смятат практикуващи.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies