магистрала Ляонин Китай

Фактът, че про-Фалун Гонг лозунги и плакати започнаха да се появяват на видни места, за да могат да бъдат забелязани отдалече, показва, че ситуацията с практикуващите Фалун Гонг в Китай започва да се променя.

На 19 август т.г. сайтът Minghui.org публикува снимки на голям билборд, поставен край една от магистралите в китайската провинция Ляонин с надпис: „Светът се нуждае от истинност, доброта и търпение. Фалун Дафа е добро.“ От дясната страна на плаката е изписан още един текст: „Великият закон носи спасение на всички и се простира над четирите океана и петте езера“, намеквайки, че практиката Фалун Гонг е преследвана само в Китай, докато в същото време е свободно практикувана в повече от 70 страни по света.

Такъв голям и впечатляващ билборд съвсем не е единственият по рода си, какъвто може да се види сега в Китай. В Ухан бяха забелязани афиши, залепени по улични лампи. В провинцията Хъйлундзян се развява голям жълт флаг, окачен на един от местните мостове. Афишите, както и знамето, носят едно и също послание: „Фалун Дафа е добро“ – давайки гласност на най-характерния призив на безбройните протестиращи срещу преследването на практиката.

Въпреки че преследването продължава, тези лозунги и плакати са доказателство, че практикуващите Фалун Гонг не се страхуват и че общественото мнение става съпричастно със ситуацията на практикуващите. В някои райони на Китай гражданите дори открито и активно подкрепят действията им.

Все още не ясно кой точно стои зад издигането на тези лозунги и кой е дал разрешение за поставянето им. Най-вероятно те са дело на самите практикуващи, подпомогнати от симпатизиращи им граждани.

След като китайската версия на Фейсбук страницата „Приятели на Фалун Гонг“ публикува снимки на надписите, нейните поддръжници удовлетворено коментираха:

„Силата на истината и свободата ще промени настоящата ситуация... Величествено е бъдещето на Фалун Гонг...“

„Небесата ще донесат справедливост за практикуващите Фалун Гонг.“

„Моите уважения към практикуващите Фалун Гонг, които безстрашно продължават да показват на света истината за себе си, въпреки 17-годишното жестоко преследване от китайската комунистическа партия. Целият свят се нуждае от истинност, доброта и търпение!“

„Поздравления за успеха!"


 

Този уебсайт използва cookies